Commodore 64-spill på billigsalg

Nå kan du kjøpe en Groupees-bundle full av ferske Commodore 64-spill for bare to dollar.

Jeg skriver av og til om nye, kommersielle Commodore 64-spill her på Spillhistorie.no, men jeg skjønner at terskelen for å faktisk kjøpe et slikt spill kan være litt høy. Nå har retroutgiverne Psytronik og RGCD gått sammen om en Groupees-samlepakke, der du får tilgang på hele syv rimelig nye spill, samt ett album, for 1,99 dollar. Eller mer, om du ønsker det.

Moonspire
Moonspire

Spillene selges med Commodore 64-emulator slik at du kan installere dem og spille dem som vanlige Windows-spill, om du ønsker det. Spillene skal også funke på Mac, Linux og Android. Du kan dessuten overføre dem til en ekte maskin, om du har utstyr til det. Det er naturligvis også spille dem på hvilken som helst annen emulator, på hvilken som helst plattform som støtter slikt.

Her er en kjapp beskrivelse av spillene:

  • Tiger Claw – ikke et spill om hangarskipet i Wing Commander (*snufs*), men et Bruce Lee-aktig slåssespill med 24 skjermer (samt mulighet for at opp til fire spillere kan spille mot hverandre).
  • Jam It – Dette er et «2 on 2»-basketballspill som også kan spilles av opp til fire spillere, og vi loves også smarte dataspillere.
  • My Life – Mikie-inspirert arkadespill der du må komme deg gjennom 20 skjermer med utfordringer løst (svært løst) inspirert av det typiske livet til en normal fyr i førtiårene.
  • Moonspire – Dette er et utforskingseventyr sett ovenfra, med 264 skjermer fulle av utfordringer.
  • Powerglove – Sideskrollende science/fiction-plattformspill med syv typer fiender og massevis av bonuser.
  • Soulless – Utforskingseventyr der du må lete deg gjennom et temmelig massivt kart på jakt etter intet mindre enn din egen sjel. Dette er spillet du ser bilde av i toppen.
  • Gravitrix – Arkade/hjernetrimspill med 120 nivåer.

Groupees funker omtrent som Humble Bundle, som jeg antar de fleste har erfaring med. Men akkurat disse spillene kan ikke innløses på Steam (enda, i alle fall). I stedet kan du løse dem inn på Itch.io, som er en stadig mer populær måte for indie-utviklere å selge spillene sine.

Albumet heter DUBCRT, med følgende beskrivelse: «a music album, interactive light synthesizer and remix gadget released as a Commodore 64 cartridge». Du får også MP3 og FLAC-versjoner av låtene, og 11 remixede versjoner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.