Nå kan du lage dine egne Giana Sisters-brett

Jeg prøvde meg på Spillhistorie Sisters, men det gikk ikke så bra.

Giana Sisters regnes ofte som det europeiske svaret på Mario Bros, og spillet havnet etter hvert også i trøbbel for de mange likhetstrekkene det hadde med Nintendos populære plattformspill. Selv om det til slutt ble trukket fra markedet, ble det spredd via piratkopiering, og ble etter hvert en slager på Commodore 64 (og kanskje i litt mindre grad også Amiga).

Du kan teste brettene i redigeringsverktøyet.
Du kan teste brettene i redigeringsverktøyet.

Lag dine egne brett

Hvis du elsker Commodore 64-versjonen av Giana Sisters, men alltid har følt at du kunne lagd bedre brett selv, så har du nå sjansen til å bevise det. En tysk entusiast ved navn Merlin har nemlig lansert et verktøy for Commodore 64 som lar hvem som helst designe sine egne nivåer for spillet, og sette dem sammen til et helt spill.

Prosessen er nok litt for omstendelig for de fleste, men det snakkes allerede om konkurranser og slikt. Så kanskje lanseringen betyr at vi kan se frem til kule nivåer laget av eksperter i brukermiljøet.

Programmet kan lastes ned via CSDB. Jeg tok en titt, og syntes nok det var bittelitt kronglete å bruke (kanskje vanskelig å unngå med tanke på plattformens begrensninger). Jeg klarte likevel å sette sammen en tittelskjerm som jeg er veldig stolt av (neida):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.