– SimCity med vikinger og drager

Kingdoms and Castles beskrives som en fantasy-versjon av SimCity.

Bybyggerspillene har fått en liten renessanse i de senere årene, med spill som Banished og Cities: Skylines. Til våren kommer nok et spennende spill i sjangeren, nemlig Kingdoms and Castles. Her kombineres de tradisjonelle bybyggermekanismene med fantasy-elementer.

Bygging og forsvar

Rimelig åpenbart hvem som er viktige og hvem som ikke er det i denne landsbyen.
Rimelig åpenbart hvem som er viktige og hvem som ikke er det i denne landsbyen.

Du starter med å bygge en liten landsby, og må gradvis utvide denne til å bli en skikkelig middelalderby. Men det holder ikke å bare bygge bondegårder og skoler – du må også forsvare folket ditt mot farer som vikingraid og drageangrep. Dette gjør du ved å bygge festninger, borger og murer, og jo større byen din er, jo større må festningsverkene være.

Ellers loves vi ting som dynamiske årstider og simulerte miljøer, og muligheten til å forholde seg til alt fra skatt til religiøse institusjoner. Spillet skilter også med ganske lekker «lavpoly»-grafikk, som dere kan se av videoen nederst.

Utviklerne har startet en folkefinansieringskampanje på Fig, der de allerede har fått inn 166% av målet. Så lenge de ikke tar helt av med «stretch goals» som krever mer utviklingstid, virker det med andre ord som Kingdoms and Castles ligger ganske godt an. Her er traileren:

Du kan også gi spillet din stemme på Greenlight, men det er neppe nødvendig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.