– SimCity med vikinger og drager

Kingdoms and Castles beskrives som en fantasy-versjon av SimCity.

Bybyggerspillene har fått en liten renessanse i de senere årene, med spill som Banished og Cities: Skylines. Til våren kommer nok et spennende spill i sjangeren, nemlig Kingdoms and Castles. Her kombineres de tradisjonelle bybyggermekanismene med fantasy-elementer.

Bygging og forsvar

Rimelig åpenbart hvem som er viktige og hvem som ikke er det i denne landsbyen.
Rimelig åpenbart hvem som er viktige og hvem som ikke er det i denne landsbyen.

Du starter med å bygge en liten landsby, og må gradvis utvide denne til å bli en skikkelig middelalderby. Men det holder ikke å bare bygge bondegårder og skoler – du må også forsvare folket ditt mot farer som vikingraid og drageangrep. Dette gjør du ved å bygge festninger, borger og murer, og jo større byen din er, jo større må festningsverkene være.

Ellers loves vi ting som dynamiske årstider og simulerte miljøer, og muligheten til å forholde seg til alt fra skatt til religiøse institusjoner. Spillet skilter også med ganske lekker «lavpoly»-grafikk, som dere kan se av videoen nederst.

Utviklerne har startet en folkefinansieringskampanje på Fig, der de allerede har fått inn 166% av målet. Så lenge de ikke tar helt av med «stretch goals» som krever mer utviklingstid, virker det med andre ord som Kingdoms and Castles ligger ganske godt an. Her er traileren:

Du kan også gi spillet din stemme på Greenlight, men det er neppe nødvendig.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.