Astroneers tidligslipp er rett rundt hjørnet

Utforsk lekre planeter alene eller sammen med andre i dette spennende romspillet.

Det er litt over et år siden jeg først bet meg merke i Astroneer, og nå er det endelig snart klart for tidliglansering. Spillet slippes den 16. desember på Steams «early access»-tjeneste og Xbox Ones tilsvarende Game Preview Program.

Astroneer er et romspill der opp til fire spillere kan samarbeide om å utforske fremmede, dataskapte planeter. Disse planetene kan også manipuleres, litt som om de var laget av modellkitt, slik at kreative spillere kan sette sitt eget preg på terrenget rundt seg. Man kan også designe sine egne romskip og andre framkomstmidler, enten for lokale eller interplanetarisk reise.

Her er en trailer:

Rolig med forventningene

Basebygging i Astroneer.
Basebygging i Astroneer.

Nå har en annen stor lansering i sjangeren dette året demonstrert at det ikke er spesielt lurt å la seg rive med av lekre spillvideoer før lansering, men for Astroneers del er utviklerne åpne om at den versjonen som slippes nå, ikke på noen måte er ferdig.

Det kommer til å ha feil og irritasjonsmomenter, forteller de, og det kan til og med tenkes du vil støte på feil som er så alvorlige at du må starte på nytt.

I samme åndedrag snakker de litt om forventninger, og det virker som de veldig bevisst prøver å unngå samme type «hype» som folkene bak «det andre spillet» så ut til å omfavne. Men tidligversjonen kommer til å ha all hovedfunksjonaliteten til det endelige spillet, og lar deg utforske og overleve på planeter, manipulere overflatene deres og bygge både baser og ulike farkoster.

Flerspiller er også inne, men utviklerne understreker at selv om det har blitt snakket om å tilby lokal flerspiller på samme maskin (sofaflerspiller), er det ikke tatt noen endelig beslutning om dette enda.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.