Slik ble The Legend of Zelda skapt

Nintendo har lagt ut originale designdokumenter fra utviklingen av NES-klassikeren.

Like før jul la Nintendo ut noen historiske dokumenter på den europeiske bloggen sin – designdokumenter fra actioneventyret The Legend of Zelda, som nok må sies å være et av de aller viktigste og mest elskede spillene fra Nintendo Entertainment System.

Dessverre er det ikke snakk om de fullstendige dokumentene, men det de har gitt oss leverer likevel et lite innblikk i utviklingen av spillet. I den vesle videoen under kan du se de håndtegnede kartene for spillets skjermer, og hvordan de passer sammen, og om du besøker Nintendos blogg kan du også se hvordan enkelte skjermer utviklet seg fra skisser til ferdige skjermer.

Det originale The Legend of Zelda ble først lansert den 21. februar 1986, og feiret altså 30 år i år. Spillets enorme suksess var blant annet med å bevise at konsollspill også kunne være store og rimelig komplekse, noe spillskaper Shigeru Miyamoto slett ikke tok for gitt på forhånd. Selv om det ikke var et rollespill selv, var det på den måten med å åpne dørene for sjangeren på konsoll.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.