Pictopix er Picross for Steam

Den klassiske hjernetrimmeren Picross ser ut til å ha fått en ganske fin Steam-klone.

Hvis jeg kun skulle spille ett spill fra Nintendo DS sin gullalder, så tror jeg faktisk jeg hadde valgt bort både New Super Mario Brothers og Mario Kart DS til fordel for Picross. Jeg ble så hektet på det spillet i sin tid, at jeg gikk rundt med konstant hodepine på grunn av den vesle skjermen (og min insistering på at jeg så definitivt ikke trengte briller).

Sånn funker det.
Sånn funker det.

Picross går ut på å løse det man gjerne kaller nonogram-nøtter. Man starter med et hvitt ruteark, og må finne ut hva slags figur som skjuler seg i det. Dette gjør man ved å tolke tall plassert over kolonnene og ved siden av rutene – som vanlig med hjernetrimspill er det veldig vrient å forklare, og mye lettere å vise, så ta en titt på traileren under.

Minimalistisk versjon

Traileren er altså for Pictopix, som akkurat har blitt lansert på Steam, og ser ut til å være en veldig stilig Picross-klone. Det finnes et par av dem på tjenesten fra før (inkludert et spill ved navn Paint it Back, som ser ganske kult ut), men jeg liker godt den minimalistiske stilen Pictopix-utvikleren har gått for.

Spillet skal ha over 150 nøtter i ulik vanskelighetsgrad, samt en «endeløs» Shuffle-modus og muligheten til å designe egne nøtter (redigeringsverktøyet er avbildet i toppen). Pluss støtte for Steam Workshop og alt det der. Her er traileren:

Konseptet minner som du kanskje ser litt om Minesveiper, men en sentral forskjell (og det som gjør Picross til et mye bedre spill) er at man aldri trenger å gjette. Det skal aldri finnes situasjoner der man ikke har all informasjonen man trenger foran seg, det gjelder bare å tolke den riktig.

Forresten: Om du liker Picross, så bør du også ta en titt på HexCells og SquareCells fra Matthew Brown Games.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.