Nå kan du installere nye spill på NES Classic Mini

Lei av de 30 som allerede er installert? Hackere har funnet en måte å installere nye på.

Nintendo gjorde etter mitt skjønn en kjempebrøler da de lanserte NES Classic Mini-konsollen sin uten noen som helst mulighet for å installere flere spill, for eksempel via en «Virtual Console»-aktig tjeneste. Men nå har hackere klart å komme opp med en måte som lar brukere installere spill selv.

Først, den vanlige setningen om at det å laste ned gamle konsollspill fra nettet stort sett regnes som et brudd på opphavsretten, og at det ifølge enkelte er like ille som å stjele biler. Personlig vil jeg alltid anbefale at man går for lovlige metoder om man ønsker å spille gamle spill, og det er blant annet derfor jeg stadig skriver om nye retrolanseringer på GOG og Steam (*).

Skal være en enkel prosedyre

Metoden for å installere nye spill skal ha blitt oppdaget omtrent samtidig av hackere i Russland og Japan, og det er det respekterte nettstedet Ars Technica som melder om nyheten. Ifølge dem er det visst en ganske enkel prosedyre, som ikke krever verken skrujern eller noe annet skummelt, men det er selvsagt noe man gjør helt på eget ansvar.

Ars Technica har også instruksjoner som viser hvordan det gjøres, som jeg ikke skal videreformidle her.

Husk forøvrig at det finnes en levende «homebrew»-scene med folk som lager nye spill for klassiske plattformer som NES. Du trenger med andre ord ikke å laste ned piratspill om du ønsker deg noe nytt å spille på din minikonsoll. Kanskje denne scenen til og med kan få et ekstra oppsving nå som man ikke lenger trenger snart 30 år gamle konsoller for å spille spillene som lages.

(* siden jeg ikke har noen nye Nintendo-plattformer, følger jeg dessverre ikke med på Virtual Console – men om noen gjør det, og har lyst til å bidra med artikler her på Spillhistorie, så er det bare å kontakte meg)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.