Saber Rider er ikke som lisensspill flest

Dette actionspillet er basert på en japansk tegnefilmserie fra åttitallet, og laget som et konsollspill fra nittitallet.

Med det sideskrollende actionspillet Saber Rider and the Star Sheriffs har vi en potensielt ganske stor retrobombe, selv om den nok har litt bredere appell på andre siden av dammen. Spillet er nemlig basert på en japansk tegnefilmserie som nøt rimelig stor suksess i USA på åttitallet, men som i motsetning til andre populære tegnefilmserier aldri fikk sitt eget spill.

Presentasjonen er i alle fall autentisk nok.
Presentasjonen er i alle fall autentisk nok.

Et offisielt spill

Det har en gjeng Saber Rider-tilhengere bestemt seg for å gjøre noe med, og i motsetning til hva som vanligvis er tilfelle når noen kommer opp med slike ideer, har de faktisk klart å skaffe seg den fulle støtten til rettighetsinnehaverne og skaperne i World Events Productions og Studio Pierrot. Dette blir med andre ord et offisielt spill, som skal gjenfortelle handlingen fra serien.

I tillegg til Windows, Mac og Linux, kommer spillet til Nintendo 3DS, Sega Dreamcast og faktisk også PC Engine. Sistnevnte versjon lanseres riktignok litt senere enn de andre.

Utviklerne lover 12 ulike oppdrag, fire spillbare figurer (hver med sitt eget «kjøretøy»), et lydspor basert på Dale Schackers originale tegneserielydspor, stemmeskuespill fra serien (med blant annet Peter Cullen i en av rollene) og massevis av bonusspill. Om du syntes dette høres ut som noe som bør lanseres på Steam, kan du gi spillet din stemme på Greenlight.

Spillet skal lanseres i mars. Her er en gameplay-video fra det første nivået:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.