Codemasters har annonsert Dirt 4

Håpet om Dirt Rally 2 har blitt knust, men det ser ut som rally får en stor plass i det nye spillet.

Med Dirt Rally lanserte Codemasters sitt beste bilspill på evigheter, og det forfriskende fokuset på rally og rallycross (samt litt «hill climb»-greier som egentlig aldri passet inn) sikret at de kunne gå i dybden i stedet for å blande inn alle mulige slags disipliner uten å briljere med noen av dem.

Jeg hadde nok håpet at det neste de kom til å annonsere nå, ville vært Dirt Rally 2. Men den gang ei – det neste spillet blir Dirt 4. Heldigvis virker det i det minste som om spillet får en solid rallykomponent, og forhåpentligvis har Codemasters unngått å vanne ut det autentiske fokuset Dirt Rally hadde i et forsøk på å nå ut til nye markeder.

Action.
Action.

«Millioner av fartsetapper»

Spillet får fem steder å kjøre rally, nemlig Australia, Spania, Michigan, Sverige og Wales. Her loves vi «millioner av fartsetapper» – spillet får et system som kan generere egne veistrekninger basert på ulike innstillinger, kanskje litt som RECS-systemet i Lotus III. Det høres ut som en kul funksjon, men det kan neppe erstatte de håndskapte veiene basert på ekte strekninger. Av pressemeldingen går det ikke frem om vi får dette i Dirt 4, men det ville vært rart hvis ikke.

Ekte baner får vi i alle fall i rallycrossmodus, der vi kan kjøre på Montalegre, Lohéac Bretagne, Hell (i Norge), Höljes og Lydden Hill. De tre siste var også i Dirt Rally. De andre greiene inkluderer gjørmeracing med Pro Buggies, Pro-2 Trucks, Pro-4 Trucks og Crosskart-kjøretøyer i California, Nevada og Mexico, samt noe som kalles JoyRide der man får slå seg løs i åpne områder.

Hvis disse delene av spillet blir like autentiske som rally i Dirt Rally, så kan det bli veldig interessant.

Lanseringen vil finne sted 6. juni, og spillet kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC. Codemasters har lansert en trailer, men den er ganske ubrukelig. Oppdatering: Under traileren finner du noen bilder!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.