Namco-grunnleggeren er død

Masaya Nakamura ble 91 år gammel.

I en pressemelding i dag melder Bandai Namco at Namcos grunnlegger, Masaya Nakamura, er død. Han ble 91 år gammel, og døde den 22. januar.

Masaya Nakamura
Masaya Nakamura

I likhet med mange av de andre større, japanske spillselskapene, er Namco betydelig eldre enn spillindustrien selv. Nakamura grunnla selskapet i 1955, under navnet Nakamura Manufacturing, og i begynnelsen drev de en liten «fornøyelsespark» på taket til et supermarked. I 1970 gikk de inn i arkademarkedet med det elektromekaniske spillet Racer.

Smart investering

Noen år senere kjøpte de Atari Japan, som slet økonomisk. Nakamura betalte ti ganger så mye som konkurrenten Sega hadde bydd på selskapet, til alles store forskrekkelse. Men det var ikke så dumt som det virket, som tidligere visepresident Hide Nakajima har påpekt:

– Alle trodde Nakamura var gal da han betalte så mye for Atari, men det viste seg å være en veldig klok investering.

I den elektroniske arkadespillindustrien fikk selskapet etter hvert suksesser som Pac Man, Galaga og Pole Position, og ble det tredje største spillselskapet i Japan. Senere suksesser inkluderer Ridge Racer, Soul Calibur og Tekken-spillene. Etter tusenårsskiftet ble de slått sammen med Bandai.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.