Syberia 3 har fått aprildato

Kate Walker vender endelig tilbake til skjermene våre. Her er en ny trailer.

Ifølge en pressemelding fra Microids skal eventyrspillet Syberia 3 lanseres 20. april i Europa og 25. april i USA. Spillet kommer til Xbox One, PlayStation 4 og PC.

Vi har savnet deg, Kate Walker.
Vi har savnet deg, Kate Walker.

For eventuelle yngre lesere, er neppe Syberia-serien særlig kjent. Det første spillet kom i 2002, på et tidspunkt der alle (og moren deres!) mente at eventyrspillsjangeren var kommersielt død, og dessuten ikke lenger hadde noe å stille opp med i forhold til moderne actioneventyr. Syberia motbeviste begge påstandene.

En underlig reise mot øst

Spillet leverte et strålende eventyr der vi fulgte en amerikansk advokat ved navn Kate Walker, som kom til en stille og rimelig spesiell småby i Europa for å finne eieren av en fabrikk som selskapet hun representerte hadde kjøpt opp. Jakten tok henne med på en togtur mot øst, i en stadig merkeligere verden skapt av den belgiske tegneseriekunstneren Benoit Sokal.

Reisen ble avsluttet i Syberia 2, som kom noen år etter. Men nå kommer altså det tredje spillet i serien, som starter med at Kate finnes i svært dårlig forfatning på ei strand. Hun tas med til et sykehus i en by ved navn Valsembor, der hun og redningsmennene i Youkol-stammen ender opp som fanger. Her kan du se hva vi har i vente:

Jeg elsket Syberia-spillene, og likte også Benoit Sokals tidligere utgivelse, Amerzone, ganske godt. Senere har han skapt en del spill som nok bar preg av litt for lave budsjetter, men det ser faktisk ut som Syberia 3 blir en rimelig stor produksjon. Traileren har litt småcheesy stemmeskuespill (som sikkert fungerer mye bedre i selve spillet), men ellers ser det veldig flott ut.

Ah, og det hjelper jo at musikken er komponert av Inon Zur.

En kommentar om “Syberia 3 har fått aprildato”

  1. Ikke nevn Amerzone! Å måtte prøve å finne rette pixel å sikte den harpunen mot liksom…
    Ellers enn det var den bra da!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.