Blitzkrieg 3 får en kunstig intelligens ved navn Boris

Nival mener strategispillet blir verdens første med kunstige intelligens basert på et nevralt nettverk.

Når vi snakker om kunstig intelligens i spillsammenheng, mener vi stort sett egentlig bare et datasystem med fastsatte reaksjoner på spesifikke situasjoner. Det kan bli rimelig avanserte saker, og ofte ganske troverdig, men det er altså ikke snakk om ordentlig kunstig intelligens slik man snakker om det i vitenskapelig sammenheng.

Ekte kunstig intelligens

Men nå mener russiske Nival at deres sanntidsstrategispill Blitzkrieg 3 blir verdens første med ekte kunstig intelligens, basert på det som kalles et nevralt nettverk. Siden jeg er litt utenfor mitt kompetenseområde her, lar jeg Wikipedia forklare:

Nevralt nettverk brukes som benevnelse på kunstig etterligning av biologisk nervevev fra hjernen eller det sensoriske system. Metodene og algoritmene forsøker å etterligne egenskapene, men bruker kun inspirasjon fra biologisk nervevev uten å være eksakt kopi.

Det burde vært forbudt å drive å plage folk på denne måten.
Det burde vært forbudt å drive å plage folk på denne måten.

Nivals kunstige intelligens heter Boris, eller General Boris om man skal være formell, og ifølge pressemeldingen vil han analysere spillsituasjonen med få sekunders mellomrom, og prøve å forutse fiendens (altså dine) fremtidige handlinger. Dette skal tillate ham å komme opp med sofistikerte motstrategier.

Utvikleren understreker at det ikke er snakk om juks her – General Boris kan ikke se mer enn det en spiller kan se. Til tross for at han bare har et grunnleggende sett med taktiske bevegelser å velge mellom, mener Nival at han kan skape egne strategier som både er vanskelige å forutse og skille fra menneskelig oppførsel.

Hvorvidt de har rett i dette, gjenstår selvsagt å se. Boris skal implementeres i Blitzkrieg 3 i en kommende oppdatering i mars. I denne videoen kan du se Boris i aksjon:

Blitzkrieg 3 er et sanntidsstrategispill satt til andre verdenskrig som har fokus på nettspill, men også kommer med en enspillerkampanje. Spillet lar deg lede aksemaktene, Sovjetunionen eller de vestlige allierte, og i enspillerkampanjen får du prøve litt av hvert. Det har vært i «early access» en stund nå.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.