VM-speakeren spilte Winter Games på storskjerm

Før hoppkonkurransen startet i Lahti, koblet teamet en Commodore 64 til den store skjermen i hoppbakken.

Husker du Epyx-klassikeren Winter Games? Det gjør i alle fall Tomi Tiilikainen, som er speaker på hoppanlegget i forbindelse med VM på ski i Lahti. Han og teamet hans satte nemlig opp en Commodore 64 for å spille spillet – på storskjermen i VM-hoppbakken.

Ikke store medaljesjanser for Finland

Skihopp slik det skal se ut (neida, jeg har godtatt V-stilen nå).
Skihopp slik det skal se ut (neida, jeg har godtatt V-stilen nå).

Ifølge Ilta:Sanomat er det ikke store sjanser for finske medaljer i VM, og dessverre er det enda mindre sjanser i Winter Games. Der er nemlig ikke Finland tilgjengelig som en spillbar nasjon – i motsetning til land som Danmark, Mexico, Brasil, Spania og Australia, noe som kanskje indikerer at amerikanske Epyx ikke hadde så veldig mye peiling.

Uansett hvem Tiilikainen spilte for, fikk han 89,8 poeng i den virtuelle hoppbakken. På Twitter publiserte han en video og noen bilder fra opplegget, som du kan se nederst.

Winter Games kom ut i 1985, og skihopp var selvsagt en av øvelsene (sammen med skiskyting, skøyter, kunstløp, bob og freestyle). Dette var lenge før svenske Jan Boklöv introduserte V-stilen, så skihoppingen i spillet bruker den tradisjonelle stilen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.