Sorcery!-skaperne med sitt mest ambisiøse prosjekt noensinne

Heaven’s Vault ser allerede ut som et svært spennende eventyr.

Skaperne av Sorcery!-serien og 80 Days har annonsert sitt neste spill. Det heter Heaven’s Vault, og i motsetning til de tidligere spillene fra samme studio, er det ikke snakk om et tekstbasert eventyr. I stedet er det et grafisk eventyr satt til en stor og åpen verden. Studioet beskriver det som deres mest ambisiøse spill til dags dato, og det har allerede vært under utvikling i lang tid.

Grav i historien

Spillet følger Aliya Elasra, som er en arkeolog som sammen med robotassistenten Six reiser rundt i universet på jakt etter glemt historie. Gradvis vil hun pusle sammen et komplisert hendelsesforløp, og «oppdage en hemmelighet som vil forme fremtiden».

Det hele skal være inspirert av Stargate og Indiana Jones, samt alt fra tegneseriene til Möebius og Hergé til islamsk kunst og arkitektur. The Last Express, Shadow of the Colossus, The Witcher 3 og Infocom-klassikeren Infidel trekkes også frem som inspirasjonskilder, og i en bloggpost forteller utviklerne i Inkle litt mer om hva de har hentet fra de ulike kildene.

Handlingen foregår i tredimensjonale miljøer, men alle figurene blir tegnet i 2D. Målsetningen skal være å sikre at hvert bilde ser ut som om det kunne vært hentet fra en tegneserie. Inkle sier at det fortsatt er lang tid igjen før spillet blir ferdig, men etter over 20 prototyper har de en klar plan for hva de skal gjøre fremover og hvordan spillet skal bli.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.