Nye Koei-klassikere på Steam

Koei har relansert tre strategispill på Steam, men kun for de spesielt interesserte.

Rundt 1990 var det fortsatt et livlig marked for spill på ulike datamaskiner i Japan, men få av utgivelsene fra den tiden endte opp med å bli tilgjengelige i vesten. Derfor var det lett å få inntrykk av at japanerne kun lagde konsollspill. Koei var en av de få utviklerne som faktisk klarte å få litt vestlig distribusjon, og mange husker for eksempel strategispillet Romance of the Three Kingdoms.

Japansk strategi

Ishin no Arashi. Utsnittet i toppbildet er fra Romance of the Three Kingdoms IV.
Ishin no Arashi. Utsnittet i toppbildet er fra Romance of the Three Kingdoms IV.

Nå har Koei relansert tre spill fra denne tiden på Steam. Problemet er at de er alle på japansk, men det er i alle fall ingen soner eller annet tull som hindrer deg i å kjøpe dem om du skjønner språket, eller tror du skjønner ting uansett. Det kan selvsagt også tenkes det finnes uoffisielle oversettelser.

Spillene det er snakk om er Ishin no Arashi, Nobunaga’s Ambition: Bushou Fuunroku og Romance of the Three Kingdoms IV (med PowerUp Kit). Alle er historiske strategispill, men Ishin no Arashi ser ut til å ha andre elementer også – det ser faktisk ganske interessant ut.

Antakeligvis er det ikke noe veldig stort marked for disse spillene utenfor Japan, men det er likevel veldig flott at de blir gjort tilgjengelig på denne måten, og at Koei ikke begrenser utgivelsene til det japanske markedet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.