Et av tidenes dårligste spill har blitt funnet

Nå kan du laste ned PC-versjonen av Plumbers Don’t Wear Ties fra nettet, men du bør vel helst bare la være.

Plumbers Don’t Wear Ties er en halvpornografisk visuell novelle som opprinnelig kom ut i 1994 for PC og 3DO. PC-versjonen fikk 3% i PC Gamers anmeldelse, og solgte antakeligvis mindre enn hundre kopier. 3DO-versjonen må ha solgt mer, for mens PC-versjonen bare forsvant, har 3DO-versjonen blitt notorisk.

PC-versjonen var på et bibliotek

Nå har imidlertid en person som kaller seg psychogiraffe funnet PC-versjonen av Plumbers Don’t Wear Ties, og lagt den ut på nettet. Han fant den på en ganske smart måte; ved å søke på spillets systemkrav klarte han å spore opp én eneste kopi av spillet – som faktisk fortsatt var tilgjengelig for utleie i biblioteket til Ball State University i Indiana.

Ved hjelp av en Reddit-bruker ved navn lmmyers12 klarte han å få tak i denne kopien, og etter å faktisk ha sjekket at det er snakk om riktig spill, la han den ut på nettet. Du kan nå laste ned Plumbers Don’t Wear Ties fra Archive.org. Hele historien kan du lese på PC Gamer.

Spillet er visstnok helt forferdelig grusomt, og selv om jeg er glad for at selv denne obskure, teite lille biten av dataspillenes historie nå har blitt funnet og gjort tilgjengelig for fremtiden, kan jeg ikke si at det frister å laste den ned. Noen spill er så dårlige at det er morsomt, men … vel, du kan jo ta en titt, og dømme selv (dette er 3DO-versjonen):

Her er en video av PC-versjonen, som har bedre oppløsning, men ser mer uprofesjonell ut (den kom visstnok ut før 3DO-utgaven). Jeg tror forresten ikke den tullingen som dukker opp av og til for å brøle er en del av spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.