Spilldagbok: Hearts of Iron IV – Kaiserreich-modden: Svenske stormaktsdrømmer del 2

Nikolai fortsetter med å gjenreise Sveriges ære i Kaiserreich-modden for Hearts of Iron IV.

Før jul skrev jeg om den fabelaktige Kaiserreich-modden til Hearts of Iron IV, Paradox Development Studios storstrategispill om Andre Verdenskrig. Modden er nå kommet i sin tredje alpha-utgave; versjon 0.3.4, som ironisk nok heter «Eternal Peace». I denne spilldagbokserien spiller jeg som Sverige, ledet i starten av de konservative. Hvert kapittel vil følge kampanjen i ett år, så vil vi se hvor langt vi kommer før jeg enten taper eller andre grunner stopper det hele. Siden modden er i en tidlig utviklingsfase, kan det godt hende noe gjør videre spilling på lagringsfilen umulig. Første kapittel i dagboken finner du her, og vi er nå kommet til andre kapittel, hvor vi er landet i det Herrens år 1937.

Vi forlot 1936 med å skifte fokus fra industrialisering av landet til en politisk restrukturering, og i januar starter dette så smått med at kongen utnevner Axel Rappe som sjef for hæren. Rappe gir en god bonus til angrep, og vi skal som nevnt i forrige kapittel snart ta over Finland, om alt går etter planen.

Axel Rappe har kongens gunst.
Axel Rappe har kongens gunst.

I februar kommer en urovekkende beskjed fra over Atlanteren: USA rives opp i sømmene. Syndikalistene starter den andre amerikanske borgerkrigen, og snart følger flere parter med. Etter en uke ser frontlinjene slik ut; veststatene, syndikalistene og fascistene er i krig med det lovlig valgte regimet, og New England har blitt overtatt av Canada.

Ikke enkelt å være amerikaner i disse dager.
Ikke enkelt å være amerikaner i disse dager.

Hjemme i gamle Sverige har regjeringen bestemt seg for å skifte økonomien over til proteksjonisme og fortsette veien mot et mer autoritært styre under kongen av Guds nåde.

Økonomien må beskyttes.
Økonomien må beskyttes.

I mars gir kongen og regjeringen Axel Rappe utvidede fullmakter, noe som bedrer artilleribonusen til de nyproduserte enhetene våre kraftig.

Axel Rappe er da man.
Axel Rappe er da man.

I mai fortsetter den politiske omdannelsen av landet med et fokus på tradisjonell enhet under konge og Gud. Bare godt kan komme av dette.

For konge og Gud!
For konge og Gud!

I juni bryter en ny borgerkrig ut, denne gangen i Spania. Kongen står imot syndikalistene og en tronpredent.

For konge, annen konge eller ingen konge?
For konge, annen konge eller ingen konge?

I juli gjenopprettes offisielt tsardømmet i Russland, under Dmitri III Romanov. Hva vil dette ha å si for nabolandene? En måned senere utvider vi vår våpenindustri med å engasjere Carl Gustafs Stads Gevärfaktori, som gi gode bonuser til teknologi og kvalitet på infanteriet vårt.

Deilige bonuser for en makthungrig konge.
Deilige bonuser for en makthungrig konge.

Syndikalistene fosser frem overalt for tiden. I tillegg til at de allerede er ved makten på de britiske øyer og i Frankrike og deler av Italia, kjemper de om makten i Spania og USA. Dette skaper frykt i befolkningen, og det kan vi bruke til å få flere menn inn i den svenske hæren!

Røde menner er skumle.
Røde menner er skumle.

Året avsluttes med å styrke statens innflytelse ytterligere via nasjonale fokus, mens hæren rustes stadig opp. Tiden for å gjenopprette den svenske dominansen over Finland nærmer seg!

2 kommentarer om “Spilldagbok: Hearts of Iron IV – Kaiserreich-modden: Svenske stormaktsdrømmer del 2”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.