Spilldagbok: Hearts of Iron IV – Kaiserreich-modden: Svenske stormaktsdrømmer del 3

Nikolai gir seg ikke med å gjenreise Sveriges ære i Kaiserreich-modden for Hearts of Iron IV i dette tredje kapittelet i spilldagboken.

Før jul skrev jeg om den fabelaktige Kaiserreich-modden til Hearts of Iron IV, Paradox Development Studios storstrategispill om Andre Verdenskrig. Modden er nå kommet i sin tredje alpha-utgave; versjon 0.3.4, som ironisk nok heter «Eternal Peace». I denne spilldagbokserien spiller jeg som Sverige, ledet i starten av de konservative. Hvert kapittel vil følge kampanjen i ett år, så vil vi se hvor langt vi kommer før jeg enten taper eller andre grunner stopper det hele. Siden modden er i en tidlig utviklingsfase, kan det godt hende noe gjør videre spilling på lagringsfilen umulig. Første kapittel i dagboken finner du her, og andre kapittel er å finne her. Vi er nå kommet til det tredje året, og vi skriver 1938 på kalenderen.

Vi forlot 1937 med ytterligere tiltak for å styrke statens innflytelse via nasjonale fokus, mens hæren sakte blir større og sterkere. Finland må likevel vente, for det nasjonale fokuset for å få gyldig grunn til krig kan ikke begynnes før i januar 1939.

I starten av januar starter en storstreik innen hotellbransjen, noe vi selvsagt ikke kan tolerere. Vi sender inn militæret!

Våre gutter i grønt må jo kunne brukes til noe, vel?
Våre gutter i grønt må jo kunne brukes til noe, vel?

Militæret gjorde jobben sin, men til en høy pris. Om de bare kunne holdt seg hjemme…

Forrædere.
Forrædere.

Noen dager senere dør legenden Gösta Ekman, og store menneskemengder følger ham til graven.

100 000 mennesker er mange mennesker.
100 000 mennesker er mange mennesker.

Kongehuset er blitt mer og mer populært, som planlagt, og i februar startes forberedelsene for en formell kongelig overtakelse av ledelsen av landet. OBS! I forrige utgave av modden, var det en bug som gjorde at avlysingen av folkelige valg og kongen på topp blir fjernet på et senere tidspunkt, på grunn av at valgene blir gjenopprettet – og det uten at kongens parti får delta. Jeg vet ikke om denne buggen fremdeles er med, eller om den kan unngås. Men slik er det med tidlige versjoner av ting. Spenning i hverdagen…

Lenge leve kongen!
Lenge leve kongen!

I mars får selskapet Bofors tilslaget på produksjon av artilleri for staten, noe som gir saftige bonuser.

Dette kommer godt med.
Dette kommer godt med.

I april får landet sin første kvinnelige nyhetsoppleser, til manges forferdelse.

Skammelig. Hva blir det neste?
Skammelig. Hva blir det neste?

I juni får selskapet Hägglund & Söner tilslaget på kontrakt med staten, noe som gir bedre tanks.

Skjelv i buksene, naboer!
Skjelv i buksene, naboer!

Med kongen som leder og eneveldig autokrat, har faktisk landet vårt også fått et nytt navn; Svea Rike. Legg også merke til slagsplanene som vises for invasjonen av Finland.

Svea Rike. Smak på navnet. Kjenner du saltsmaken av finske tårer?
Svea Rike. Smak på navnet. Kjenner du saltsmaken av finske tårer?

I juli har vi fått et problem. Vi har bygd opp militæret vårt til et punkt hvor vi ikke lenger har flere tilgjengelige menn! Løsningen ligger i nasjonale fokus, men jeg har rett og slett glemt å gå den veien. Til nå. Vi har en stor militærmakt, men vi trenger flere menn for å fylle gapene som vil komme med de uunngåelige tapene i krig. Rappe er på saken, med hans plan som kongen har fått presentert. Deretter må vi ned til «Expand Lottakåren», som vist på bildet under.

Å utvide Lottakåren er veien å gå.
Å utvide Lottakåren er veien å gå.

I løpet av høsten skjer mye på verdensscenen. I september vinner syndikalistene i Spania borgerkrigen.

Syndikalistene er ved makten.
Syndikalistene er ved makten.

I Sør-Amerika ender en forholdsvis kort borgerkrig – den startet i begynnelsen av året – med syndikalistenes seier i november.

Syndikalistene marsjerer framover over hele kloden...
Syndikalistene marsjerer framover over hele kloden…

Kun dager senere – 9. november – annekterer Amerikas Stillehavsstater det som er igjen av USA. Men borgerkrigen er ikke over ennå, for syndikalistene og halvfascistene kjemper ennå i øst.

Borgerkrigen er ennå ikke over.
Borgerkrigen er ennå ikke over.

Resten av året går stille for seg. I slutten av desember får Svea Rike sine første tanksenheter, tre av dem. Så er det jul, og et nytt år står på trappene. Om alt går etter planen, er Finland og Svea Rike i krig innen 1939 er over…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.