Slik forvandler du Commodore 64-en din til et termometer

Og andre artige eksperimenter.

Hvis du vokste opp med et snev av interesse for teknologi og datamaskiner på åttitallet, er sjansene store for at du har lest noen av Usbornes databøker. Flere av dem ble oversatt til norsk, og var svært populære på biblioteket. I fjor la Usborne ut en håndfull gamle programmeringsbøker som gratis PDF-filer, og nå har de fulgt opp ned noen nye og mer varierte bøker.

Roboter og eksperimenter

For eksempel har vi Computer Controlled Robots, som viser deg hvordan du skal lage roboter som kan kontrolleres ved hjelp av mikrodatamaskinen din, og Experiments with Your Computer, som viser deg hvordan du kan utføre allslags elektroniske eksperimenter.

Disse eksperimentene involverer ofte at du følger instruksjonene i boka for å sette sammen noe elektronisk, som du så kan koble til mikrodatamaskinen din. Så må du lage et program som tolker signalene. I et av eksperimentene skal du for eksempel lage et termometer, og i videoen under viser den britiske YouTuberen Nostalgia Nerd hvordan du går frem:

Kult, ikke sant? Finnes det tilsvarende opplegg for dagens barn og moderne systemer, tro?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.