Gunfright har kommet til Atari 8-bit og Commodore 64

Da Rare het Ultimate: Play the Game lagde de klassikere som Gunfright for ZX Spectrum. Nå er spillet ute på nye plattformer.

Jeg tror jeg uten frykt for de helt store represaliene kan si at det var hakket bedre å eie Commodore 64 enn ZX Spectrum på åttitallet. Men når det er sagt, fikk ZX Spectrum mange klassikere som Commodore 64 aldri fikk – og spesielt irriterende var det at selskapet som senere skiftet navn til Rare, Ultimate: Play the Game, sjeldent overførte sine herlige Spectrum-spill til Commodore 64.

Gunfright er et slikt spill, som riktignok også ble lansert for MSX og Amstrad, men det kom altså aldri til Commodore 64. Men nå har en gjeng hobbyutviklere overført det til plattformen. Det er imidlertid ikke snakk om noen ren Spectrum til Commodore-overføring, i stedet har alt gått via Ataris 8-bit-datamaskiner.

Fra Spectrum til Commodore 64, via Atari 800

Koderen Mariuszw tok altså originalspillet, og overførte det til Atari 8-bit. Så tok Commodore 64-utviklerne rod og emu hans Atari-versjon, og overførte den til Commodore 64. Ataris 8-bit-datamaskiner (Atari 400 og Atari 800) har samme hovedprosessor som Commodore 64, og er det er derfor rimelig greit å overføre kode mellom de to plattformene.

Nå er spillet altså sluppet for begge plattformer, og de to versjonene har begge musikk laget av Saul Cross.

Gunfright er et isometrisk actioneventyr satt til ville vestten, der du spiller sheriffen i en by som plages av banditter. Det kom først ut i 1985, og fikk en god mottakelse. Om du har en Xbox One, kan du faktisk kjøpe spillet den dag i dag – det er nemlig en del av spillsamlingen Rare Replay.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.