Nå kan du lage dine egne brett for Prince of Persia

Nesten 30 år etter at spillet kom ut på Apple II.

Jordan Mechners grensesprengende klassiker Prince of Persia er fortsatt et underholdende spill, og derfor er det kanskje ikke så overraskende at det faktisk finnes folk som fortsatt er så interessert i spillet at de har laget et redigeringsverktøy som lar deg designe helt nye kart for spillet.

Verktøyet heter leapop, og kan lastes ned gratis. Uheldigvis fungerer det bare med Apple II-versjonen av spillet, ikke versjonene som kom til Amiga og PC. Kanskje utvikleren kan la seg overbevise om at også disse versjonene trenger nye nivåer?

Prince of Persia er altså et plattformeventyr fra 1989, som la mye av grunnlaget for sjangeren som gjerne kalles «puzzle platformers» i dag (Inside er et godt eksempel på et slikt spill). Det skiltet blant annet med svært naturtro animasjoner, laget ved hjelp av en teknikk som kalles rotoscoping.  Her kan du se et foredrag der originalskaperen Jordan Mechner forteller om utviklingen:

Jeg fullførte Prince of Persia selv for noen år siden, og hadde det skikkelig moro med spillet. Det er vel på tide med en ny runde snart!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.