Den ukjente perlen Drums of War får «oppfølger»

Nå kan du laste ned en demo av strategispillet Warbanners.

For noen år siden dukket det opp et strategispill ved navn Drums of War på PC. Jeg var en av de få som faktisk anmeldte det, og jeg syntes det var et veldig solid lite spill der gjennomtenkte spillmekanismer veide opp for enkel presentasjon. Jeg mente også at det burde lanseres på Steam, men det skjedde dessverre aldri.

Vandøde trives best i mørket.
Vandøde trives best i mørket.

Skaperens neste spill heter Warbanners, og det kommer heldigvis til Steam. Planen er at spillet skal lanseres til høsten, men allerede nå kan du laste ned en demo fra spillets itch.io-side.

Mer taktikk i samme stil

Warbanners ser ut som en videreutvikling av Drums of War-konseptet. Kort sagt er det snakk om turbasert taktikk på kompakte slagmarker, der du får mange taktiske muligheter. Du kan for eksempel sette hugge ned eller sette fyr på trær, fryse elver til is, grave grøfter, bygge broer og barrikader, og så videre.

I tillegg må du ta hensyn til ting som lys og mørke – om natten trives de vandøde, men du kan bruke lyskilder som brennende trær for å gi deg selv en større sjanse. Forgjengeren var i utgangspunktet veldig enkel å lære, men samtidig bød det på mye taktisk dybde, og en vanskelighetsgrad som faktisk krevde at du satt deg inn i de intrikate detaljene for å vinne.

Her er en trailer:

Jeg må innrømme at jeg er mer begeistret for forgjengerens enkle pikselgrafikk enn den litt primitive 3D-grafikken i Warbanners, men det kommer neppe til å hindre meg i å kjøpe det når det kommer ut. Akkurat nå må jeg imidlertid tilbake til Battle Brothers.

En kommentar om “Den ukjente perlen Drums of War får «oppfølger»”

  1. Godtilbud på Warbanners på Steam nå, skjønner fortsatt ikke hvorfor i all verden GOG ikke ville ha den. Satser på at de ombestemmer seg etterhvert som med Grimoire!

    Veldig bra spill iallfall, må få spilt gjennom orke-dlc snart nå som jeg er på BB-kjøret igjen.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.