Nytt lass med Activision-utgivelser på Steam

Call to Power II, Zork-spillene, Police Quest: SWAT 2 og Spycraft: The Great Game er noen av utgivelsene som har dukket opp.

Activision fortsetter å gjøre gamle utgivelser tilgjengelige for flere kjøpere, ved å relansere dem på Steam. I natt eller går kveld dukket det opp et nytt lass med spill som utgiveren eier rettighetene til.

Eventyr fra Infocom

Zork I er en klassiker, men kan være litt urettferdig til tider.
Zork I er en klassiker, men kan være litt urettferdig til tider.

Utvalget inkluderer det som må være noen av de eldste spillene som kan kjøpes på Steam (i alle fall om man ser bort fra konsollsamlinger som Atari Vault), nemlig Zork Anthology. Denne pakken inneholder Zork I, Zork II, Zork III, Beyond Zork, Zork Zero og Planetfall. Alle disse spillene er teksteventyrspill fra Infocom.

Zork er et av de tidligste eventyrspillene vi vet om. Det ble skrevet i perioden 1977 til 1979 på en stormaskin ved MIT, og da skaperne av Zork startet programvareselskap sammen, var noe av det første de fant ut at de ville gjøre å ta Zork over til hjemmedatamaskinene. Det måtte deles i tre deler for å fungere på datidens enkle plattformer, men det fungerte. Zork I kom i 1980, og ble en umiddelbar suksess.

Serien overlevde også etter at teksteventyrenes tid var forbi, og i tillegg til Zork Anthology har Steam fått de grafiske eventyrene Zork: Grand Inquisitor, Return to Zork og Zork Nemesis: The Forbidden Lands.

Call to Power II, SWAT og mer

Spycraft: The Great Game ble laget med hjelp fra CIA-veteran William Colby og KGB-veteran Oleg Kalugin.
Spycraft: The Great Game ble laget med hjelp fra CIA-veteran William Colby og KGB-veteran Oleg Kalugin.

Zork-serien er ikke alene om å ha blitt relansert på Steam, og det interessante strategispillet Call to Power II er en annen nyutgivelse på plattformen. Dette er en oppfølger til Civilization: Call to Power (historien bak det spillet er lang og kronglete, så vi får ta den en annen gang), og lar deg bygge imperium fra forhistorisk tid og langt inn i fremtiden.

Strategispillere kan også ta en titt på Sierra-spillet Police Quest: SWAT 2, et isometrisk taktikkspill der du må lede det amerikanske spesialpolitiet på farlige oppdrag. SWAT 3 er også ute; dette er et taktisk, førstepersons skytespill. Det er Game of the Year-versjonen som er ute på Steam.

I tillegg har Activision relansert det unike spionspillet Spycraft: The Great Game (som vi virkelig må få tatt en titt på en dag) og actionrollespillet Vampire: The Masquerade – Redemption. Alle spilene kan kjøpes i én svær pakke om du ønsker det, og det er også lanseringsrabatt på 40% akkurat nå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.