Taktisk rollespill fra Grimrock-skapere

Druidstone er et nytt spill fra en gjeng utviklere som tidligere har jobbet med Legend of Grimrock-spillene.

Jeg elsket Legend of Grimrock-spillene, og har lenge syntes det har vært veldig merkelig at den finske utvikleren bak disse spillene, Almost Human, ikke har annonsert noe nytt i serien. De har faktisk knapt gitt noe lyd fra seg overhodet siden 2015.

Noen har glemt pengene sine på gulvet.
Noen har glemt pengene sine på gulvet.

Nå skjønner jeg hvorfor. Flere av de viktigste utviklerne av Legend of Grimrock-spillene, inkludert programmerer og spilldesigner Petri Häkkinen, startet nemlig et nytt studio samme år. Det heter Ctrl Alt Ninja, og nå har de annonsert sitt første spill. Det heter Druidstone: The Secret of the Menhir Forest.

Kombinerer dataskapt og menneskeskapt innhold

I likhet med Legend of Grimrock, er Druidstone fortsatt trygt plantet i rollespillsjangeren. Men der slutter også likhetene, ettersom Druidstone bruker fugleperspektiv og har turbasert, taktisk kamp. Du starter med to tomme hender, og gjennom utforsking og kamp må du gradvis skaffe deg utstyr og erfaring. Det ser også ut som du kan finne allierte på din vei gjennom skogen.

Miljøene er ikke håndskapt, slik de var i Grimrock, men er i stedet datagenererte. Selve hovedhandlingen skal likevel følge samme, faste struktur hver gang du spiller. Det blir interessant å se hvordan det fungerer – utviklingen kan i alle fall følges på det offisielle nettstedet. Ingen dato enda, men spillet kommer til PC.

Hva med Almost Human? Ifølge et FAQ-dokument, eksisterer selskapet fortsatt, men de utvikler ingen spill for øyeblikket. Med andre ord må vi nok vente en stund på Legend of Grimrock 3.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.