Led vikinger på tokt i middelalderen

Strategispillet Ancestors lar deg lede vikinger og andre europeiske fraksjoner i kamp.

Spillutgiveren 1C har begynt å bli litt mer aktiv igjen, etter noen år uten de helt store nyhetene. Nå har de annonsert at de vil gi ut Ancestors, et strategispill fra polske Destructive Creations. Du husker kanskje denne utvikleren fra kontroversene rundt Hatred og IS Defense – vel, alle fortjener en ny sjanse.

Middelalderstrategi.
Middelalderstrategi.

Strategi for konsoll og PC

Ancestors kommer til Xbox One og PC, og foregår i middelalderen der vikingene plager resten av Europa. Spillet har fire fraksjoner – anglosakserne, tyskerne, slaverne og selvsagt vikingene – og alle er spillbare både i frittstående spill, flerspiller og kampanjemodusen. Det skal være historisk nøyaktig, og inspirert av ekte hendelser fra middelalderen.

Spillmessig kan vi se frem til både basebygging, ressursjakt og kamp, og utviklerne lover blant annet muligheten til å se handlingen fra like over skulderen til soldatene dine. Det er nok ganske ubrukelig, ettersom du ikke kan slåss i tredjeperson, men det er sikkert en artig gimmick.

Du får se slagmarken fra soldatenes synsvinkel, om du ønsker det.
Du får se slagmarken fra soldatenes synsvinkel, om du ønsker det.

Ancestors bruker Unreal 4-teknologien, så grafikken blir det neppe så mye å si på.

Vi loves avanserte taktiske muligheter, og at du må ta hensyn til både terreng og soldatenes moral og erfaring. Byggingen og innsankingen av ressurser skal være «strømlinjeformet».

Ingen dato, men spillet skal vises frem på Gamescom i august. Her er Steam-siden, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.