Hva skjer med Io Interactive og Hitman?

Square Enix vil kvitte seg med det danske studioet bak Hitman-spillene.

Square Enix har akkurat annonsert at finansåret som ble avsluttet 31. mars i år resulterte i rekordhøy profitt. Samtidig har de varslet at de nå vil gå på en «liten» smell på 33 millioner dollar, i forbindelse med at de vil kvitte seg med det danske studioet Io Interactive. Hva kostnaden skyldes er uklart, men antakeligvis gjelder det penger investert i et prosjekt som kanselleres.

«Kvitte seg» betyr heldigvis ikke «legge ned», men at de nå er på utkikk etter å selge studioet. Men avgjørelsen om å kvitte seg med Io Interactive er tatt, så vi må anta at hvis de ikke finner en aktuell kjøper (eller at studioets egne folk klarer å få tak i midler til å kjøpe seg ut), så vil det legges ned.

Er dette slutten?
Er dette slutten?

Enden på visa for Agent 47?

Om studioet får Hitman-serien med seg når det eventuelt forlater Square Enix er et annet spørsmål, men med tanke på at den japanske giganten ikke lenger ønsker å ha Io Interactive i stallen, så er det vel rimelig tvilsomt at de samtidig planlegger å gjøre spesielt mye mer med Hitman-serien.

Det er med andre ord ikke helt usannsynlig at Hitman legges død, uansett hva som skjer med Io Interactive. Men det gjenstår å se.

I finansmeldingen påpekte Square Enix at konsollmarkedet i større og større grad preges av et lite antall store titler. Det virker altså som Hitman ikke er «stor nok» for selskapet, som også har røpet at det neppe blir noe mer Deus Ex med det første.

Square Enix har eid Io Interactive siden de tok over den britiske utgiveren Eidos i 2009. Eidos kjøpte Io Interactive i 2004, etter å ha opplevd suksess som utgiver av de første Hitman-spillene.

Twitter har Io Interactive følgende å si til de som har tatt kontakt:

– Det skjer mye akkurat nå, og vi vil ha mer å si på et senere tidspunkt. For øyeblikket skal vi fortsette å lage spill.

En kommentar om “Hva skjer med Io Interactive og Hitman?”

  1. Ikke noe savn med tanke på DRMen det siste Hitman-spillet har, og som sikkert hadde fortsatt i framtidige spill. .

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.