Civilization V-designeren er ansatt hos Paradox

Jon Shafer jobber med et ikke-annonsert storstrategispill for Paradox Development Studio.

Det ble i dag annonsert at Jon Shafer er ansatt av Paradox Development Studio – studioet bak spill som Crusader Kings II, Europa Universalis IV, Hearts of Iron IV og Stellaris, for å nevne noen. Han jobber nå med å utvikle et uannonsert spill for studioet.

Mannen som opprinnelig var kjent i Civilization-sammenheng som modderen «Trip».

Schafer er mest kjent for sin rolle som hoveddesigner på Sid Meier’s Civilization V.

Lite informasjon

Alt vi vet så langt er at det er et såkalt «Grand Strategy Game» – en sjanger i stor grad oppfunnet av Paradox selv. Shafer får tittelen Game Director, og Paradox utlyser allerede nye stillinger til teamet hans. Shafer fikk i sin tid jobb i Firaxis Games på bakgrunn av sin ekspertise som modder i fanmiljøet rundt Civilization-serien, hvor han var kjent under kallenavnet «Trip».

Jon Shafer har lenge jobbet med indiespillet At the Gates for Connifer Games. Ifølge pressemeldingen vil han fortsette å utvikle dette spillet parallelt med jobben i Paradox Development Studio.

Her er et par sitater fra pressemeldingen for de spesielt interesserte:

Bringing Jon Shafer onto our team is exciting for all of us; there’s probably nobody here who hasn’t personally played and enjoyed his work, said Johan Andersson, EVP of Creative Direction at Paradox Development Studio. “Adding a new designer to our studio is always a significant challenge. Our fans have very high expectations for us based on the games they play – deep, complex titles with long-lasting, replayable experiences. I’ve known Jon for 15 years now, and I’m excited to have him join us. Jon has the expertise to create more of those experiences, and he shares our core design philosophies; we can’t wait to share his games with our fans.”

I’ve been a fan of Paradox’s games for years now, and moving onto the team behind some of my favorite titles is an exhilarating moment for me,” said Jon Shafer, Game Director at Paradox Development Studio. “I’ve been drawn to strategy games for as long as I can remember, and it’s harder to find a better selection of rich strategy experiences than at Paradox. I look forward to working on the next big title in their catalog – stay tuned!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.