Sega avslører fremtidsplaner

Vil gjenopplive klassiske spill og satse mer på PC.

Sega Sammy har nylig lagt ut et dokument som de kaller The Road to 2020, hvor de går gjennom fremtidsplanene til selskapet. Sammy-delen er som vanlig opptatt med pachinko-maskiner, og det store selskapet har også andre jern i ilden – hoteller, kasinoer og denslags – men det som er interessant for oss er det som står under Sega-delen.

PC og klassiske serier

Segas neste store utgivelse er Endless Space 2, som lanseres denne uken.
Segas neste store utgivelse er Endless Space 2, som lanseres denne uken.

Et hovedpunkt blir å «utvide eksisterende intellektuelle eiendommer [spillserier – Joachim] for amerikanske og europeiske PC-spillere». PC har vært et viktig satsningsområde for selskapet i flere år nå, med utviklere som Sports Interactive, Relic og Creative Assembly – og i fjor kjøpte de også Endless-studioet Amplitude. Det virker som de vil fortsette på samme måte fremover, så vi kan antakeligvis se frem til flere PC-relaterte kjøp og avtaler, og det lover også godt for et potensielt Endless Legend 2.

Et annet hovedpunkt av interesse går på å «gjenopplive store intellektuelle eiendommer». Sega har som kjent en lang historie med svært mange forskjellige serier og spill som er høyt elsket av mange, og en majoritet av disse har ligget i dvale i de siste årene. Det blir interessantå se hvilke serier de vil bringe tilbake, og hvordan. Her er kanskje det kommende Sonic Mania et eksempel på hva vi forhåpentligvis kan se mer av.

Ellers nevnes «effektiv bruk av spillmotorer», «å tjene penger på outsourcet utvikling» og «nye intellektuelle eiendommer». Dokumentet snakker også om å være mer forsiktig med hvilke spill de satser på i fremtiden, og fokusere på spill som har potensialet til å bli «globale hits». Dette minner om det Square Enix sa da de annonserte at de ville kvitte seg med Hitman-utvikleren i forrige uke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.