Ambisiøse Starpoint Gemini Warlords er straks ferdig

Det nye spillet kombinerer action, rollespill og romstrategi i én pakke.

Det er like over ett år siden Starpoint Gemini Warlords ble lagt ut for salg på Steams «early access»-tjeneste, og på det tidspunktet sa utviklerne at de regnet med spillet skulle være der i sånn omtrent tolv måneder. Når spillet nå gjøres klart for full lansering, virker det med andre ord som studioet Little Green Men traff blink med planleggingen sin.

Ferdiguversjonen slippes 23. mai, og det påpekes at prisen vil gå opp dagen før lanseringen, så hvis du vil spare noen kroner og er overbevist om at dette er spillet for deg, er det nok lurt å kjøpe det nå. Dette er ikke noe jeg ville sagt om det ikke hadde vært for at brukeranmeldelsene av tidligversjonen er veldig positive.

Mount & Blade i rommet?
Mount & Blade i rommet?

Skap ditt eget eventyr

Om du har spilt tidligere spill i serien, vet du at du kan forvente et åpent romspill med handel og rollespillelementer, kombinert med taktisk kamp. Det som er nytt denne gangen, er at spillet også får 4X-elementer. Du kan konstruere svære flåter med krigsskip, og enten lede dem i kamp selv eller gi dem ordre på stjernekartet, og på den måten legge under deg nytt territorium.

Du trenger selvsagt ikke å leke romhersker. I stedet kan du drive handel, gruvedrift eller piratvirksomhet – eller litt av alt. Mulighetene ser ut til å være svært mange, og utviklerne tullet ikke da de tidligere presenterte dette som deres mest ambisiøse spill noensinne.

For utgiver Iceberg Interactive må det forøvrig være litt spesielt å lansere et nytt romspill omtrent samtidig med at deres tidligere samarbeidspartnere i Amplitude Studios lanserer sitt Endless Space 2. Forhåpentligvis er det plass til begge spillene på markedet – de ser kanskje ikke så ulike ut ved første øyekast, men fungerer jo tross alt på vidt forskjellige måter. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.