Kerbal Space Program har blitt kjøpt av Take-Two

Serien har dermed samme eier som Grand Theft Auto.

I går kom den litt overraskende nyheten at den Kerbal Space Program har blitt solgt til Take-Two Interactive. Det er selskapet bak 2K Games og Rockstar Games, og ikke nødvendigvis et selskap man skulle forvente at var interessert i en superavansert romsimulator.

Michael Worosz, som er «head of corporate development and independent publishing» hos Take-Two, sier følgende:

Vent til Take-Two ser dette bildet, ser en av de ansatte tydelig drikker på jobb!
Vent til Take-Two ser dette bildet, ser en av de ansatte tydelig drikker på jobb!

– Kerbal Space Program har imponert oss siden lanseringen, og vår jobb vil være å få denne unike opplevelsen til å bli større, samtidig som vi støtter det engasjerte miljøet. Vi ser på Kerbal Space Program som en ny, langvarig serie som gir Take-Twos portefølje en respektert og høyt elsket intellektuell eiendom. Vi vil fortsette å utforske muligheter i det uavhengige spill-landskapet.

Vil fortsette som før

Take-Two er ikke i seg selv et kjent spillnavn (lenger), men selskapet eier altså både 2K Games og Rockstar Games, og står derfor bak noen av de største seriene i spillindustrien.

Ifølge pressemeldingen vil Squad fortsette som før, med å utvide Kerbal Space Program gjennom oppdateringer og ekspansjoner, og en tidligere annonsert ekspansjon ved navn Making History skal etter planen lanseres dette kalenderåret. En konsollversjon av Kerbal Space Program skal også lanseres, som planlagt.

Interessant nok, er ikke dette første gangen Squad er i nyhetene i det siste. Det kom nylig også frem at Valve har ansatt en gjeng veteraner fra utvikleren for å gjøre ett eller annet hos dem. Men det prosjektet blir antakeligvis kansellert før vi hører noe mer om det, det er jo Valve vi snakker om…

Oppdatering: Det ser ikke ut som selve utviklerstudioet har blitt kjøpt, slik jeg opprinnelig trodde.

2 kommentarer om “Kerbal Space Program har blitt kjøpt av Take-Two”

  1. Trodde bare at Kerbal-merkevaren hadde blitt kjøpt, og ikke selskapet Squad? Noe av grunnen til dette spekuleres det i er at hovedutviklerne av Kerbal hadde sluttet fordi eierne av Squad var skikkelige drittsekker. Videre spekulasjoner går på at det er disse som nå har begynt å jobbe for Valve.

    Svar
    • Ser ut som du har rett, har oppdatert artikkelen. Har hørt rykter om problemer, ja. Men Take-Two har nok gjort sin research.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.