Spectrum-klassikeren Skool Daze er ute på mobil

Et av tidenes mest «britiske» spill har blitt relansert.

I åttitallsklassikeren Skool Daze spiller du en elev ved en streng, britisk kostskole for gutter. Han heter Eric, og han mistrives voldsomt. Derfor har han ikke spilt helt etter skolens regler, med det resultat at lærerværelsets safe nå har en rapport som det vil være svært uheldig om rektoren får se.

Originalcoveret.
Originalcoveret vitner om en annen tid.

Derfor må han prøve å få fatt i rapporten, samtidig som han unngår å bli fersket av skolens lærere, som deler ut strenge straffer til alle pøbler eller unger som befinner seg der de ikke har lov til å være. Mens Eric utforsker skolen, foregår undervisningen og slikt som før, og det er ventet at han deltar.

En erkebritisk klassiker

Skool Daze kom også til Commodore 64, men det er Spectrum-versjonen som er mest kjent. Det har fått status som en av de mer unike og erkebritiske spillklassikerne fra åttitallet, og er nok ikke like populært i andre deler av verden der vi ikke kjenner oss like godt igjen i skolesystemet som skildres.

Originalen ble skapt av David og Helen Reidy, med grafikk designet av Keith Warrington. Selv om det foregår i begrensede miljøer, er det et tidlig eksempel på et sandkassespill der du selv velger hvordan du nå målene dine. Skolen har selvsagt flere elever enn bare Eric, og faktisk kan han med litt uflaks få skylden for ugang andre elever finner på.

Nå har spillutgiveren Alternative Software lansert Skool Daze for mobile plattformer. Denne versjonen inneholder scenariene fra Skool Daze og oppfølgeren, Back to Skool, samt et nytt Nu-Skool-scenarie satt til en moderne skole. Spillet er ute for Android og iOS.

Forresten: Alternative Software er et gammelt selskap mange kanskje kjenner igjen fra åtti- og nittitallet. Dette er ikke deres eneste nye spill, de har også … eh … Boxing Combat. Hvis du er klar for litt galskap, bør du sjekke traileren.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.