Shadow of the Colossus er tilbake

En av de største PlayStation 2-klassikerne gjenskapes for PlayStation 4.

Shadow of the Colossus var det andre spillet fra Team Ico som ble lansert på PlayStation 2, og regnes som et av plattformens mest ikoniske spill. Du får rollen som en ung mann som må utforske et stort og åpent landområde befolket av enorme kolosser, og av grunner som ikke gjøres helt klare må du drepe disse kolossene én etter én.

Unike fiender

I mange spill er «bosser» bare ekstra store fiender med ekstra mye helse. Andre gjør det litt mer komplisert, ved å gi dem spesielle bevegelser og kanskje gjør at de er immune hvis du ikke angriper dem på en spesiell måte. I Shadow of the Colossus, er «bossene» nivåer i seg selv, som må løses ved hjelp av kløkt, presisjon og tålmodighet.

Ofte involverer de mye klatring og det vi ellers ville kallt plattformhopping, der du navigerer deg oppover kolossene ved å klamre deg til hårtustene deres (i dag tar vi slik teknologi for gitt, men Shadow of the Colossus var et av de aller første spillene med hår som virket realistisk). Målet er ofte hodet, der du må bruke sverdet ditt for å drepe kolossen.

Nå kommer Shadow of the Colossus til PlayStation 4. Sony sa veldig lite om den nye versjonen, men av traileren under kan du se at den ser svært trofast ut mot originalspillet (som alltid så spektakulært flott ut). I tillegg til bedre grafikk, kan vi nok forvente litt bedre ytelse også. Lanseringen skal finne sted til neste år.

Det er Bluepoint Games som tar seg av overføringen, i samarbeid med Sonys Japan Studio. Bluepoint har tidligere overført spillet (og forgjengeren) til PS3.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.