Tropico 6 er annonsert

Med en helt ny utvikler bak spakene ser det ut som vi kan se frem til noen endringer.

Er det én ting den tyske utgiveren Kalypso Media ikke skal ha på seg, så er det at de jukser med spillnavnene slik visse andre utgivere har en tendens til. Så der Doom 4 bare heter Doom, og Prey 2 bare heter Prey, heter Tropico 6 … vel, Tropico 6. Ulempen med ærligheten er jo at den får i alle fall meg til å tenke at det har kommet sabla mange Tropico-spill nå.

Dette ser jo litt innbydende ut.
Dette ser jo litt innbydende ut.

Men denne gangen ser det i alle fall ut til at ting blir litt annerledes enn sist. For andre gang i seriens historie har den nemlig skiftet utvikler, og nå er det Limbic Entertainment som har overtatt stafettpinnen fra Haemimont Games (som lager Mars-strategi for Paradox).

Flere øyer samtidig

Den kanskje største nyheten denne gangen er at du nå kan spille på store øygrupper, i stedet for bare én øy av gangen. I tillegg kan du bygge broer og tunneler, og sette opp transportmidler som drosjer, busser og til og med taubaner. Ellers blir det nå mulig å sende agenter for å stjele monumenter fra andre land. Jeg tror USA hadde vært kjappe til å invadere om noen hadde stjålet frihetsgudinnen deres (uansett hvor lite relevant den har blitt), men du slipper tydeligvis å engste deg for slikt.

Lyst til å bli diktator igjen?
Lyst til å bli diktator igjen?

Vi loves også et revidert forskningssystem, muligheten til å skreddersy palasset ditt, og at valgkamptalene nå er tilbake slik at du kan love gull og grønne skoger. Som politikere flest, trenger du ikke å levere noe som helst. Eller, i alle fall ikke noe av det folket vil ha.

Skjermbildene tyder også på at grafikken har endret seg litt siden sist, antakeligvis fordi serien har skiftet utvikler. Om du ikke husker hvem Limbic Entertainment, så er det altså studioet bak det forrige spillet i Might & Magic: Heroes-serien.

Tropico 6 kommer til PC og konsoll neste år. Her er en rimelig intetsigende trailer (vil du ha skjermbilder, finner du dem på Steam):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.