Hitman-utvikleren er uavhengig igjen

Har kjøpt seg fri fra utgiver Square Enix, og fått Hitman med seg.

Noen utgivere (vi skal ikke nevne navn) er raske med å legge ned studioer når de ikke lenger passer inn i selskapets kortsiktige planer. Andre er åpenbart litt greiere å forholde seg til, og i denne kategorien ser vi ut til å finne japanske Square Enix, som tidligere i år fortalte at de ikke lenger ønsket å eie det danske Hitman-studioet Io Interactive.

Nå er det nemlig klart at Io Interactive ikke bare har fått kjøpe seg fri fra Square Enix, men også har fått Hitman-rettighetene med på kjøpet. Det vil si at det snart 20 år gamle studioet nok en gang er uavhengig, og har fremtiden i sine egne hender.

Takker for støtten

I en uttalelse fra Io- Interactive sier studioets sjef, Hakan Abrak, at de ønsker å takke for alle støtteerklæringene de har fått i de siste ukene, og at de også ønsker å takke utgiver Square Enix, som de mener har vært en svært god eier i de åtte årene de har hatt kontroll over studioet. Han sier også at de vil si mer om de videre planene sine neste uke.

Square Enix har eid Io Interactive siden de tok over den britiske utgiveren Eidos i 2009. Eidos kjøpte på sin side den danske utvikleren i 2004, etter å ha opplevd suksess som utgiver av de første Hitman-spillene. Io hadde på det tidspunktet også et samarbeid med Electronic Arts, og det gikk rykter om at også EA var interessert i selskapet.

I tillegg til Hitman-serien har Io Interactive stått for spill som Kane & Lynch: Dead Men, Mini Ninjas og Freedom Fighters.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.