Her får du leketogbanen du alltid har drømt om

Uten å måtte betale i dyre dommer for noen ekstra trebiter å bygge med.

Da jeg var barn, skal det godt gjøres å si at jeg hadde mangel på leker. Men det var én ting jeg aldri fikk, nemlig en god, gammeldags leketogbane av tre. Og det hadde jeg til gjengjeld veldig lyst på. Nå som det er meg som kjøper julegaver og bursdagsgaver til den yngre garde, har jeg imidlertid skjønt én ting jeg ikke visste som barn: Hvor dyrt det blir om man skal kjøpe nok banebiter til å faktisk kunne lage noe litt kult.

Tracks: The Train Set Game

tracks
Passasjerer kan du også frakte.

Heldigvis kommer spillmediet til unnsetning, nok en gang. Tracks er et spill som lar oss bygge de mest avanserte banene vi noensinne fantaserte om som barn, omgitt av små hus og trær og andre objekter. Banene kan til og med ha interaktive mekanismer, som broer og heiser. Og når du er ferdig, kan du sette deg inn i lokomotivet og prøve dem selv.

Når du er ferdig med dette, kan du utføre ulike oppdrag, der du blant annet må designe baner for å frakte passasjerer eller gods så effektivt som mulig. Det høres med andre ord ganske artig ut. Spillet skal få tidligutgivelse i «early access» i september, men allerede nå kan du svippe innom Itch.io for å laste ned en gratis prøveversjon.

Hvis ikke denne videoen får deg til å smile litt (i alle fall inni deg), så tror jeg jommen det er noe feil med deg:

Utgivelsen er det den gamle traveren Excalibur Publishing som står for. De var en gang i tiden kjent for å bringe sære, russiske romspill til vesten (Star Wolves og Space Rangers 2, for eksempel), men nå for tiden styrer de mest med ulike typer «simulatorer». Jeg tror faktisk de har en liten aldri så liten indie-hit i nevene sine her.

2 kommentarer om “Her får du leketogbanen du alltid har drømt om”

  1. Haha, jeg følte det samme som deg, Joachim.

    Men blir ikke noe rett inn på lista før den er ute av EA….. ønskelista er lang nok fra før!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.