Nye versjoner av Amiga Forever og C64 Forever

Cloantos emulatorer har blitt lansert i 2017-versjon.

Det kan ofte være ganske kronglete å skulle sette opp en Amiga-emulator. For det første består plattformen egentlig av flere forskjellige systemer med ulike spesifikasjoner, som også kunne utvides. For det andre, vil emulatoren være avhengig av filer som fortsatt er beskyttet av opphavsretten.

Amiga Forever har blant annet støtte for AROS og CD32.
Amiga Forever har blant annet støtte for AROS og CD32.

Amiga Forever er en løsning for de som rett og slett ikke har lyst til å styre så fælt. Det er et kommersielt emulatorsystem der du lovlig får alle filene du trenger, og der oppsettet gjøres automatisk. Emulatoren er svært enkel å bruke, og er derfor et greit utgangspunkt hvis du har lyst til å teste gamle Amiga-spill uten å ha spesielt mye peiling på hva som trenger å gjøres.

Ny versjon ute

Nå har Cloanto lansert Amiga Forever 7, en ny versjon av emulatoren. Denne skal være kraftig forbedret bak kulissene, og kommer også med flere hendige nye funksjoner slik som at man bare kan dobbeltklikke på Amiga-spill man har lastet ned i Windows Explorer, og så startes disse automatisk av emulatoren.

Flere plattformer i samme system.
Flere plattformer i samme system.

For de som har lyst til å se hvordan Amiga-plattformen tar seg ut med litt mer hestekrefter, har emulatoren nå langt bedre støtte for emulering av PowerPC-baserte systemer enn før. Ellers kommer Amiga Forever som vanlig med en haug forhåndsinstallerte spill, slik som folkefavoritten Ports of Call.

Cloanto har også gitt ut en ny versjon av C64 Forever, som er et lignende system for eldre Commodore-plattformer (alt fra Commodore 64 til PET). C64 Forever og Amiga Forever er integrert i én felles plattform, så hvis du kjøper begge slås de automatisk sammen.

På Cloantos nettsted kan du se hva som er nytt for Amiga Forever 7 og C64 Forever 7. Jeg planlegger forøvrig å ta en titt på begge disse systemene i løpet av de kommende ukene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.