Bråk etter lansering av Baldur’s Gate-lydspor

Men situasjonen er ikke så rett-frem som den virket.

I går lanserte Beamdog lydsporene til sine nyversjoner av Baldur’s Gate-spillene og Icewind Dale, på både GOG og deres eget nettsted. Dette ble det raskt bråk av, på grunn av historien til disse spillene.

Det har seg nemlig slik at før Beamdog fikk rettighetene til å lage nyversjoner av Infinity Engine-rollespillene fra Interplay, var disse til salgs for 9,99 dollar stykket hos GOG. Komplett lydspor var da inkludert i prisen, som gratismateriale.

I forbindelse med lanseringen av deres nyversjoner, ble imidlertid originalene fjernet fra GOG og andre digitale butikker. Dette skjedde også med Planescape: Torment da nyversjonen av det spillet kom i år. Dermed mistet kundene muligheten til å velge originalversjonene fremfor nyversjonene (samtidig som prisen gikk opp).

Når Beamdog lanserte lydsporet som et separat produkt, virket det med andre ord som de var veldig grådige – ettersom dette tidligere var gratis. I går skrev jeg en artikkel om dette, der jeg poengterte at prisen på lydsporet nå var høyere enn prisen på originalspillene og lydsporet brukte å være før.

Ikke så enkelt som det virket

Det var imidlertid et par ting jeg ikke fikk med meg eller tok godt nok hensyn til. For det første, er dette lydsporet til de nye versjonene, som altså har mer musikk enn de gamle. For det andre, får du faktisk originalversjonene av spillene med på kjøpet når du kjøper nyversjonene fra GOG, og disse inkluderer visstnok fortsatt det originale lydsporet som bonusmateriale selv om dette ikke går frem av produktsiden på GOG.

Prisen er mye høyere nå enn før, men rett skal være rett.

I tillegg nekter en representat for Beamdog for at det var de som sto bak fjerningen av originalspillene som separate produkter. Om han snakker sant, er det enten hovedlisenseier Hasbro eller GOG selv som har tatt valget om å fjerne originalversjonene til fordel for Beamdogs versjoner.

Litt rart, med tanke på at GOG selv promoterte originalene tungt også etter at nyversjonene ble lansert andre steder – men om han snakker sant eller ikke, får være opp til noen andre å bedømme.

Jeg valgte i alle fall å trekke den originale saken etter at jeg fikk vite om disse nye aspektene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.