Koei har sniklansert flere nittitallsspill

Dessverre fortsatt bare på japansk.

Den japanske utgiveren Tecmo Koei har i år gjort en god del av sine gamle strategispill tilgjengelige på Steam. Selskapet har ikke oversatt disse til engelsk, så hvis du skal spille dem må du gjøre det på originalspråket. Utgivelsene kommer alle i anledning den anerkjente spilldesigneren Kou Shibusawa sitt 35-årsjubileum som spilldesigner.

Nå har de sluppet tre spill til, alle fra nittitallet. Spillene er Genghis Khan II: Clan of the Gray Wolf, Nobunaga’s Ambition: Haouden (med Power Up Kit) og Romance of the Three Kingdoms Ⅵ (med Power Up Kit). Personlig kjenner jeg ikke til disse spillene, men Genghis Khan II kom blant annet på engelsk da det opprinnelig ble lansert.

Antakeligvis har ikke Tecmo Koei lisensen til å relansere engelske versjoner av spill som Genghis Khan II, som ble gitt ut i vår del av verden av andre utgivere. Synd, men det er i alle fall veldig fint at de gjør dem tilgjengelige for kjøp utenfor Japan. De representerer en japansk strategispilltradisjon som i stor grad har blitt glemt, i alle fall av omverdenen, til fordel for landets konsollindustri.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.