Nylansert bok tar for seg Atari ST

Den sterkeste konkurrenten til Amiga og Mac på åttitallet.

Atari ST var en populær datamaskin på åttitallet, og hvis du er interessert i å finne ut mer om systemet med kallenavnet «Jackintosh» (etter Atari-sjef Jack Tramiel), kan nok den nylanserte boka Breakin’ the Borders – The Atari ST and the Creative People vol. 1 være noe for deg.

Atari ST har i likhet med Amiga blitt litt oversett i de senere årene.
Atari ST har i likhet med Amiga blitt litt oversett i de senere årene, men det var en viktig plattform på åttitallet (og det tidlige nittitallet).

Fokus på den europeiske scenen

Boka veier over én kilo, og har 400 sider med historie og bilder. Mye av fokuset er på den europeiske spill- og demoscenen, og hvordan talentfulle utviklere presset det som strengt tatt var ganske begrenset maskinvare til det ytterste. Blant annet har boka ekstra fokus på seks spill fra den tyske utvikleren Thalion.

Ellers loves vi over 500 skjermbilder fra ulike demoer, 420 historiske bilder (som reklamer, fotoer av utviklere, og så videre), et spesielt fokus på verktøyene koderne brukte, og et tillegg på over 40 sider som kun består av intervjuer med utviklere.

Det er ikke en billig bok, dette her – prisen er på cirka 40 euro, men det inkluderer til gjengjeld frakt. Du kan finne ut mer på det offisielle nettstedet.

 

BREAKIN’ THE BORDERS goes back in time, when the Atari ST and Amiga were still revolutionary mouse-operating machines and the future of DTP and interactive design has begun to shape nowadays IT professions. The book exposes the foundation of the Atari Corporation, surpasses the marketing of Atari Computers and explores the origin of the Atari ST demo scene, whose creative people were on a rollercoaster ride to the blooming digital entertainment industry.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.