Blodige Alien Rampage er lansert på GOG

Dette 2D-actionspillet utviklet seg faktisk fra et kansellert Apogee-spill ved navn … Duke Nukem Forever.

GOG har fått enda en obskur nittitallsperle, i form av actionspillet Alien Rampage. Her følger vi et romvesen som har krasjlandet på en planet full av forskrekkelige mutanter, og han er ikke spesielt fornøyd med situasjonen (noe de nevnte mutantene får merke).

Stor, grønn mann (men neppe fra Mars).
Stor, grønn mann (men neppe fra Mars).

Mye eksplosivt innhold

Spillet skilter med 21 nivåer med plattformhopping og skyting, samt litt hjernetrim. Du får også sette deg i et romskip noen ganger underveis. For å hjelpe deg har du syv våpen som ikke bare er dødelige, men «ultra-dødelige». Så det er jo ganske greit.

Alien Rampage er ikke spesielt kjent, men det har et godt rykte som et solid, om enn ganske vanskelig, spill. Historien bak spillet er faktisk litt interessant – jeg legger inn en liten video under, der Youtuberen Lazy Game Reviews forklarer situasjonen, men kort sagt startet prosjektet som en oppfølger til de klassiske Duke Nukem-plattformspillene.

Navnet på prosjektet var intet mindre enn Duke Nukem Forever, men da det etter hvert ble kansellert valgte 3D Realms som kjent å bruke navnet på noe annet. Alien Rampage overlevde imidlertid prosessen, og endte opp med å bli utgitt av Softdisk.

Det er Piko Interactive som står for relanseringen. De ga også nylig ut The Humans-spillene på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.