Steinalder-hjernetrim på GOG

De tre spillene i The Humans-serien har blitt relansert på nettet.

The Humans er et plattform/hjernetrimspill som minner litt om en kombinasjon av The Lost Vikings og Lemmings. Du må lede en gruppe steinaldermenn gjennom stadig mer innfløkte miljøer, og gjøre bruk av unike egenskaper og steinalderteknologi underveis. De kan blant annet lage menneskelige stiger, kaste spyd (eller bruke dem til å hoppe med), og så videre.

I det tredje spillet reiser menneskene i tid.
I det tredje spillet reiser menneskene i tid.

Nøkkelen til suksess er stort sett å studere nivået nøye, for å finne ut hvilken rekkefølge du bør gjøre ting i. Men litt presisjonshopping kreves også, og du må selvsagt unngå at steinaldermenneskene blir spist av dinosaurer og slikt (for vi vet jo alle at mennesker og dinosaurer har eksistert samtidig).

Tilgjengelig på GOG

Opprinnelig kom The Humans-serien ut tidlig på nittitallet, og de hadde en viss suksess. På denne siden av tusenårsskiftet kom det også et nytt The Humans-spill, via den tyske utgiveren Deep Silver. Nå er de tre originale spillene i serien lansert på GOG, i en samlepakke som kalles The Humans Bundle. Den koster cirka en femtilapp.

De tre spillene inkludert er altså The Humans, Humans 2: The Jurassic Levels (også kjent som The Human Race: The Jurassic Levels) og Humans 3: Evolution. En liten notis: GOG har ikke fått fjernet kopibeskyttelsen til Humans 2, så for å spille det må du skrive inn en kode som du finner i et bilde som følger med i pakken.

Personlig er dette en serie jeg forbinder med Amiga, og jeg har The Jurassic Levels i en (litt for) stor boks. Jeg har aldri blitt helt hektet på det, selv om det fremstår som et solid og velprodusert spill. Det jeg husker best ved det er faktisk tittelmelodien, som låt skikkelig herlig på den gamle TV-en jeg brukte:

Det var noe spesielt med bassen; god og naturlig bass var faktisk ganske uvanlig i spillmusikk tidlig på nittitallet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.