Longsword: Tabletop Tactics ser kult ut

Skal gjenskape følelsen av å spille krigsspill med miniatyrer.

Longsword: Tabletop Tactics har vært ute på «early access» i en måneds tid, og selv om det ikke ser ut til å ha fått så voldsomt mye oppmerksomhet, er brukeranmeldelsene utelukkende positive. Spillet er et turbasert taktikkspill laget som et miniatyr-krigsspill, der skreddersydde middelaldersoldater må gjøre opp på slagmarker bygd opp av heksagonale ruter.

Ser jo pent ut.
Ser jo pent ut.

Spillet byr på solospill og samarbeidseventyr, men ifølge Steam-siden er det nettbaserte kamper som er selve hjertet i opplevelsen. I tillegg ønsker utvikleren at spillet skal være som en sandkasse for de som liker miniatyrbaserte krigsspill, der det er lett å lage sine egne brett og scenarier, og spille med andre. En «game master»-modus diskuteres også, men er ikke implementert enda.

Skal få kampanje

Utvikleren regner at spillet skal være i «early access» i omtrent seks måneder, og sier blant annet at den endelige versjonen vil komme med en robust enspillerkampanje og dobbelt så mange enheter og magiske formularer som de 170 som allerede er i spillet.

Før du investerer bør du imidlertid være klar over at utviklerne planlegger å endre forretningsmodellen etter lansering, for å favne bredest mulig. Nå koster spillet 200 kroner, men det kan se ut som fremtidsplanene involverer noe mer i retning av «free to play». Her er en lang spillvideo laget i forbindelse med Kickstarter-kampanjen (som nå er avsluttet):

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.