Norske Tombstones debuterer med Commodore 64-blad

Det neste nummeret av Reset 64 har en egen coverdisk med blant annet et nytt, norsk spill.

Reset 64 er et blad dedikert til Commodore 64, og nå er neste nummer like rundt hjørnet. Det skilter med 72 sider fulle av anmeldelser, intervjuer og andre artikler relatert til plattformen, og et høydepunkt ser ut til å bli intervjuet med Dennis Caswell, som skapte actionhjernetrimmeren Impossible Mission og depotstoppene i racingspillet Pitstop II.

Forsiden til Reset 64 nr. 10.
Forsiden til Reset 64 nr. 10.

Mye kult på coverdisken

Som de gode, gamle bladene kommer Reset 64 med en diskett full av snadder. Faktisk får den to eksklusive, nye spill og tre klassikere inkludert med originalskapernes velsignelse. Den ene av disse klassikerne er Dino Eggs, som til og med får følge av et nytt tittelbilde laget av det norske multitalentet Vanja Utne.

Et av de to nye spillene er også norsk. Det heter Tombstones: Retirement Day, og kommer fra Megastyle. Spillet er kodet av Kåre Johansen og får grafikk og musikk av Roy Johan Widding, samt en lasteskjerm tegnet av Rune Spaans akkompagnert av en låt av Anders Rodahl. Tombstones er et westernspill der du må delta i en serie dueller. For å avfyre våpenet ditt må du følge med på skjermen, se hvilken bokstav som dukker opp, og umiddelbart trykke på denne. Er du for treig, eller trykker feil, er det du som ender opp med å bli skutt.

Det andre spillet er en eksklusiv, ny versjon av plattformspillet Qwak, som opprinnelig ble lansert i forbindelse med en spillutviklerkonkurranse i 2015/2016. Jeg likte originalversjonen fra konkurransen, men påpekte at den hadde noen «bugs». Disse er forhåpentligvis fikset nå.

Med eller uten disk

Et eget tegneprogram for Commodore 64-grafikk på iPad!
Et eget tegneprogram for Commodore 64-grafikk på iPad!

Om du syntes alt dette virker kult, kan du stikke innom Binary Zone for å forhåndsbestille bladet og coverdisken. Men ta det med ro om du ikke har penger; meningen er som vanlig at både bladet og en .d64-versjon av coverdisken skal legges ut på nettet gratis, en måneds tid etter utgivelse. Ah, og du kan også kjøpe bladet uten disk, om du bare vil lese.

En artig bonus til slutt: Da Rune Spaans skulle lage lasteskjermen for Tombstones, endte han like godt opp med å kode et eget tegneprogram for Commodore 64-bilder på iPad. Det heter Redux Paint, og du kan sikkert gjette deg til hva inspirasjonskilden er. Programmet har ikke fått full lansering enda, men hvis du har peiling på programmeringsspråket Pythonista, kan du laste det ned.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.