Den første episoden av The Pillars of the Earth er ute nå

Dette nye eventyrspillet ser skikkelig flott ut.

Tyske Daedalic har akkurat lansert sitt nye storprosjekt, et episodebasert eventyrspill basert på Ken Folletts roman The Pillars of the Earth (eller Stormenes tid for de som leser bøker på norsk). Kjøper man spillet får man tilgang på en «full sesong bestående av tre deler», der hver del dekker syv kapitler. Det er kun den første av disse som er ute nå.

Flott tegnefilmstil.
Flott tegnefilmstil.

Tilbake til middelalderen

Handlingen foregår i middelalderen, i en landsby ved navn Kingsbridge. Her bygges en enorm katedral, og det store prosjektet resulterer i maktkamp og kaos i landsbyen. Du kan får rollene som den utstøtte gutten Jack, adelskvinnen Aliena og monken Philip, og selv om handlingen generelt følger boka vil valgene du tar få potensielt store konsekvenser.

I motsetning til i typiske eventyr som maksimalt strekker seg over et par år, foregår dette spillet i hele 30 år, og figurene og verden rundt dem vil naturligvis endres dramatisk underveis.

Handlingen foregår over mange år.
Handlingen foregår over mange år.

Spillet skilter med over 200 håndmalte bakgrunner i ekte Daedalic-stil (altså: svært vakre), fullstendig animerte, tegnefilmaktige figurer og et orkestralt lydspor utført av FILMharmonic Orchestra i Praha. Skuespillerne inkluderer Glen McCready, Naomi Sheldon, Cody Molko, Alex Jordan og en viss Ken Follett.

The Pillars of the Earth ser ut til å ha fått en svært god mottakelse av de kritikerne som har tatt en titt på spillet, men hvis antallet brukeranmeldelser på Steam er representativt for hvor mange som har kjøpt det, tviler jeg på at Daedalic er særlig fornøyde. Spillet er imidlertid også ute på andre tjenester, samt Xbox One og PS4.

The Pillars of the Earth ser i alle fall svært flott ut, noe denne traileren vitner om:

En kommentar om “Den første episoden av The Pillars of the Earth er ute nå”

  1. Deponia 4, et tradisjonelt eventyrspill, selger over 160000 kopier på Steam i henhold til Steamspy. Så lager de Silence, hvor de prøver å herme etter Telltale til de grader. Spillet flopper totalt, og har bare solgt 20000 kopier. Tar de lærdom av dette? Neida, her kommer samme opplegget igjen. The Devil’s Men kommer vel aldri ut heller.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.