Mer gjørmekjøring i Spintires: MudRunner

Forhåpentligvis er vanskelighetene over, og Spintires-konseptet kan nå sitt fulle potensial.

I går kom franske Focus Home Interactive med en overraskende nyhet: De vil lansere et nytt Spintires-spill i oktober. Det heter Spintires: MudRunner (eller MudRunner: A Spintires Game, avhengig av hvor du leser), og kommer til PS4 og Xbox One i tillegg til PC.

Hvem trenger veier?

Helt normalt.
Helt normalt.

Spintires er et unikt spill der du får kontroll over ulike østeuropeiske terrengkjøretøyer fra den kalde krigens tid, og må frakte tømmer rundt i svære skogsområder i Sibir. Dette høres ikke så vanskelig ut, men problemet er at de veiene som eksisterer stort sett er rene gjørmehull der det skal svært lite til for å sette seg fast. Gjørmen simuleres på en autentisk måte, og det samme gjør for eksempel vann. Du kan lese mer om Spintires i min anmeldelse på Gamer.no.

Det nye spillet ser egentlig mer ut som en Director’s Cut-utgave av Spintires enn en skikkelig oppfølger – men nyhetene virker til gjengjeld ganske kule. Vi får et nytt sandkassekart, en grafisk overhaling, en ny utfordringsmodus med ni dedikerte kart, hele tretten nye kjøretøyer og en rekke andre forbedringer.

I tillegg er det verdt å påpeke at hvis du allerede eier Spintires, vil du få en ganske heftig rabatt på Steam. Spillet koster egentlig 269 kroner, men som Spintires-eier får jeg i skrivende stund en pris på 121,05 kroner (altså 50% avslag pluss 10% forhåndsbestillingsavslag på den nye summen).

Er vi ferdige med kontroversene?

Spintires ble på mange måter ødelagt av konflikten mellom den russiske utvikleren Pavel Zagrebelny og den britiske utgiveren Oovee. Eurogamer har en omfattende sak om bakgrunnshistorien, men kortversjonen er at Zagrebelny mener Oovee – som etter alle solemerker har tjent svært godt på spillet – ikke har gitt ham i nærheten av de pengene de skylder ham.

Gjørme.
Gjørme.

Kranglingen mellom de to partene resulterte at mange oppdateringer som hadde blitt lovet enten ble kraftig forsinket, eller kansellert. Oovee klarte ikke å oppdatere spillet på egenhånd (de prøvde, men kludret det til), mens Zagrebelny ikke ønsket å implementere oppdateringene før han fikk betalt det han mente han hadde rett på.

I tillegg sluttet spillet ved en anledning plutselig å fungere, noe som visstnok var et resultat av en kopibeskyttelse som gikk amok. Resultatet var at spillet ble trukket fra Steam frem til feilen ble fikset.

Pavel Zagrebelny har nå vendt tilbake til sin tidligere arbeidsgiver, Saber Interactive, og utviklingen av det nye spillet skjer der. Det er ikke klart hvor mye Oovee har å gjøre med det nye spillet – de nevnes ikke i pressemeldingen eller på det offisielle nettstedet, men på sitt eget forum annonserer de spillet med en ordlyd som indikerer at de fortsatt er involvert.

På spillets Steam-side står det at Spintires-merkevaren eies av Oovee, så en eller annen avtale må ha blitt gjort. Dette forklarer kanskje hvorfor spillet refereres til som MudRunner: A Spintires Game på det offisielle nettstedet; det er mulig den langsiktige planen involverer å droppe Spintires-navnet.

Forresten: Hvis du lurer på hvor serien henter inspirasjonen sin fra, kan du jo ta en titt på dette:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.