Spintires har blitt trukket fra Steam

Både utvikleren og utgiveren benekter at spillet har blitt sabotert – i stedet skylder de på kopibeskyttelsen.

I går fortalte vi om PC-spillet Spintires, som på mystisk vis har fått større og større problemer – og til slutt blitt helt uspillbart – i løpet av de siste ukene. Problemet er nå bekreftet å være ondsinnet kode, som har blitt aktivert ved gitte datoer. Spintires har nå blitt trukket fra Steam-butikken inntil videre.

Da saken kom frem, gikk hovedteorien på at spillet hadde blitt sabotert av programmereren, russiske Pavel Zagrebelnyy, i et forsøk på å få tilbake pengene han er overbevist om at utgiveren Oovee skylder ham. Han har nå endelig uttalt seg om saken, og benekter at det er snakk om slik sabotasje.

Spintires er et fabelaktig lite spill – synd at tiden etter lanseringen har vært en eneste stor såpeopera.
Spintires er et fabelaktig lite spill – synd at tiden etter lanseringen har vært en eneste stor såpeopera.

– Ikke sabotasje, men kopisperretrøbbel

De såkalte «tidsbombene» som er lagt inn i koden, skal ifølge ham være en del av spillets kopisperre. Kort sagt er det meningen at det gradvis skal slutte å fungere, men kun om det merker at det har blitt piratkopiert. Problemet skal ifølge Zagrebelnyy være at denne koden nå har slått inn på lovlige, solgte kopier.

– Bugen ble fikset for en dag siden, og bør lastes opp til Steam. Jeg vet ikke hvorfor Oovee venter, sier han til Gamasutra.

Han understreker også at han aldri ville gjøre noe som påvirket spillerne på en negativ måte, og at han gjør sitt beste for å sikre at spillet kun bringer glede til de som spiller det. Samtidig gir han et lite stikk til utgiveren, ved å si at grunnen til at feilen ikke ble fikset før nå, var at det er lite til ingen kommunikasjon mellom dem og ham.

Dette er de mest hjelpsomme brukeranmeldelsene for spillet, ifølge Steam.
Dette er de mest hjelpsomme brukeranmeldelsene for Spintires, ifølge Steam.

– Så, som sagt, den fiksede versjonen burde lanseres snart – og jeg kommer til å prøve å finne bedre partnere neste gang.

Oovee benekter også ryktene om sabotasje, og sier at de er skuffet over at de har spredd seg. Men fakta er at de første konkrete meldingene om dette dukket opp på deres eget forum, allerede 25. februar. Med tanke på at de har ventet så lenge med å uttale seg – mens spillet i praksis har falt mer og mer fra hverandre dag for dag – kan de ikke være overrasket over at rapportene etter hvert spredde seg. De svarte heller ikke på henvendelser fra pressen.

De forklarer også at de jobber med å teste oppdateringen fra Zagrebelnyy, og tar sikte på å få feilen fikset så raskt som mulig.

Om du ønsker å spille Spintires akkurat nå, kan du enten bruke Run as Date-programmet for å lure spillet til å tro at datoen er for eksempel 20. februar, eller laste ned en uoffisiell fiks via Reddit.

I denne videoen kan du se hva som skjer når jeg kjører spillet ordinært, og når jeg kjører det via Run as Date:

Vi får i alle fall håpe at det neste spillet fra Pavel Zagrebelnyy blir DRM-fritt…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.