The Guild-serien kommer tilbake denne høsten

Det neste spillet i den unike middelalderserien får snart tidliglansering.

THQ Nordic har annonsert at The Guild 3 skal lanseres på Steams «early access»-tjeneste den 26. september. Fullversjonen skal etter planen slippes i løpet av andre kvartal neste år. Utgiveren vil legge ut en detaljert fremdriftsplan for den videre utviklingen etter Gamescom-messen.

Unik simulator

Hadde du klart deg i middelalderen?
Hadde du klart deg i middelalderen?

The Guild 3 er en handels- og livssimulator satt til middelalderen. Du får rollen som en person eller et helt familiedynasti, og må prøve å komme opp og frem i middelaldersamfunnet. Du kan kjøpe virksomheter og eiendommer, produsere og handle med varer, bli involvert i politikk eller prøve å gifte deg til status og så videre.

Spillet skilter blant annet med avansert kunstig intelligens der datafigurene i verden rundt deg skal lære fra både egne og spillernes aktiviteter, samt flerspiller for opp til 16 spillere via nettet eller LAN. Dessuten får man tolv scenarier å velge mellom.

Grunnen til at The Guild 3 får tidliglansering skal være at spillet er basert på et svært åpent og simulator-fokusert design, og at utviklerne tror det derfor er lurt å involvere spillmiljøet i den siste biten av utviklingen. Blant annet skal de ha diskutert «et par spillelementer» frem og tilbake i de siste månedene, og er interessert i å se hva spillerne mener.

Det begynner å bli en stund siden seriens forrige spill, som mange dessuten opplevde som en skuffelse. Det første spillet i serien kom i 2003, og fikk den gangen mye ros for sine unike spillmekanismer. Du kan blant annet lese Kent William Innholts anmeldelse av spillet på Gamer.no for å finne ut mer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.