Problematisk lansering for Sonic Mania på PC

Det kan virke som kopibeskyttelsen er årsaken til trøbbelet.

PC-spillere måtte vente i to uker ekstra for å få tilgang på det lekre plattformspillet Sonic Mania, og når det endelig dukket opp var det for mange en aldri så liten skuffelse. Rapporter fra brukerne forteller at spillet nekter å starte hvis de ikke er tilkoblet nettet, og at de i praksis må være tilkoblet hele tiden – på tross av at Steam-siden ikke nevnte noe om et slikt krav.

Blå himmel i Sonic Mania.
Blå himmel i Sonic Mania.

Faktisk nevnte ikke Steam-siden noe DRM i det hele tatt, på tross av at det viser seg at spillet har den effektive (men upopulære) Denuvo-beskyttelsen. Dette hevder Sega var en utilsiktet feil fra deres side, og at Steam-siden skal oppdateres. Men til tross for at de sa dette i går, kan jeg ikke se at Steam-siden har fått noen DRM-informasjon (utover selve oppdateringen fra Sega).

Nettkravet skal droppes

At spillet krever å være konstant på nettet skal også være en feil, og i samme oppdatering forklarer Sega at de jobber med å finne ut hvorfor det insisterer på å være på nettet. Dette skal også fikses, ifølge utgiveren.

Spillet fikk en god mottakelse på konsoll, så forhåpentligvis vil Sega også få fikset PC-versjonen raskt. Det kan imidlertid være lurt å vente med å kjøpe til problemene er bekreftet fikset, i alle fall hvis du vet at nettkravet vil bli et problem for deg.

Sonic Mania er et nytt plattformspill laget i stil med de klassiske Sonic-spillene fra tidlig på nittitallet. Spillet ble utviklet av Christian Whitehead, Headcannon og PadogaWest Games, og inneholder både helt nye verdener og nyoppussede versjoner av gamle verdener. Du kan spille som Sonic, Tails og Knuckles. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.