Nintendo bringer arkadeklassikere til Switch

Arkadespill som Mario Bros, Super Mario Bros, Ice Climber og Balloon Fight kommer til Switch.

Tidlig på åttitallet satset Nintendo hardt på arkademarkedet, og lanserte mange klassiske arkadespill. De fleste av dem havnet på NES og andre plattformer etter hvert, men ikke alle hjemmeversjonene var like avanserte. Derfor er det fint å se at de nå bringer arkadeoriginalene til Switch.

Mario Bros. slippes snart

Arkadespillet Mario Bros. blir det første som dukker opp. Det slippes den 27. september. Originale Mario Bros. minner egentlig ikke særlig mye om de spillene som fulgte, sånn utenom at det er et plattformspill med figurer du antakeligvis kjenner igjen. Det er for eksempel ingen skrolling her, men til gjengjeld kan man spille med en venn/fiende.

Senere følger andre spill, og her er de Nintendo har bekreftet så langt:

  • Super Mario Bros.
  • Balloon Fight
  • Ice Climber
  • Pinball
  • Clu Clu Land
  • Punch-Out!!

Alle spillene skal få mulighet til to spillere, hvor hver spiller får sin egen Joy-Con. Arkadeoverføringene er det et selskap ved navn Hamster som står for. Merk at disse spillene ikke lanseres i regi av noen Virtual Console-tjeneste. Nintendo har sagt at Switch får en slik, men de har ikke røpet så mye om den enda. Her er en liten videointroduksjon:

 Ketil Espenæs tok forøvrig en titt på det han mener er den beste hjemmeversjonen av originale Mario Bros. for en stund siden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.