Hackere har funnet et skjult spill i Switch-konsollen

NES-versjonen av Nintendo-klassikeren Golf, med modernisert kontrollsystem. Men hvordan starter man det?

Her er en merkelig sak: Det viser seg at du antakeligvis har et skjult spill på Switch-konsollen din. Og det er ikke et hvilket som helst spill, men Nintendos klassiske Golf for NES, bygd inn i en emulator. Ikke bare det, men spillet skal faktisk ha blitt oppdatert til å støtte bevegelseskontroll via Joy-Con-kontrollerne.

Nyheten stammer fra nettstedet SwitchBrew, der man har tatt et dypdykk i filene som befinner seg i operativsystemet til Switch. Det er en bruker som kaller seg Yellows8 som har gjort oppdagelsen. Han sier ikke hvordan han har fått til å kjøre spillet selv, men på SwitchBrew står det altså at det for øyeblikket ikke er funnet noen «offisiell» måte å starte spillet på.

Påskeegg?

Hva dette betyr, er uklart. Med tanke på at filen har det kryptiske navnet «flog» – altså, «golf» baklengs, kan det virke som den har blitt skjult med hensikt. I teorien kan det finnes et eller annet påskeegg i systemet som aktiverer spillet. Men hvordan? Den første som i så fall finner løsningen, vinner nok en god del internettberømmelse i Nintendo-sirkler.

Alternativt kan det jo være noe lagt inn av en utvikler, uten at noen andre har vært klar over det. I så fall kan det tenkes filen forsvinner i en kommende oppdatering. Den skal ha vært i systemet siden lanseringen. Det er heller ikke utenkelig at filen har noe med den kommende Virtual Console-tjenesten å gjøre.

En siste mulighet er at hele historien er oppspinn. Men Yellows8 skal ha svært høy anseelse i miljøet (blant annet for å ha funnet ut mye om 3DS-systemet), og store nettsteder som Ars Technica opplever nyheten som troverdig nok til å dekke den.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.